Yamaha TransAcoustic vleugel GC 1TA  -  TransAcoustic vleugels

Yamaha TransAcoustic vleugel GC 1TA  -  TransAcoustic vleugels

Artikel Adviesprijs Clavisprijs Huurprijs p/m  
GC1TA2-PE Zwart hoogglans € 28 467.00 € 27 330.00 € 474.45 € 474.45 Kopen
GC1TA2-PWH Wit hoogglans € 31 291.00 € 30 040.00 € 521.52 € 521.52 Kopen
GC1TA2-PM Mahonie hoogglans € 31 291.00 € 30 040.00 € 521.52 € 521.52 Kopen
GC1TA2-SAW Noten gesatineerd € 31 291.00 € 30 040.00 € 521.52 € 521.52 Kopen
GC1TA2-SE Zwart mat € 31 291.00 € 30 040.00 € 521.52 € 521.52 Kopen

Voorraad en proefspelen transacoustic vleugel

Wilt u proefspelen op dit instrument? Neem dan contact met ons op.

Specificaties transacoustic vleugel

  • Rast: V-Pro 3 balken massief vuren
  • Frame: duplex scale
  • Zangbodem: massief vuren
  • Binnenkuip: Meranti (17 mm)
  • Mechaniek: Yamaha eigen
  • Hamerkop: Yamaha eigen
  • Klavier: standaard
  • Geproduceerd in: Japan
  • Silent systeem: SH

H x B x D: 101cm x 149cm x 161cm, gewicht: 311kg

Klik voor meer informatie over de Yamaha transacoustic vleugel GC 1TA2

Optionele accessoires transacoustic vleugel

Wilt u liever eerst kennismaken voordat u een piano van ons koopt of huurt? Wij eigenlijk ook.

Het kopen van een piano is geen kleine beslissing, daarom nodigen wij u uit om in één van onze showrooms te komen proefspelen. U kunt dan gelijk verschillende piano's uitproberen.

Als u hier uw persoonlijke informatie invult nemen wij contact met u op.

Deze website is beschermd door reCAPTCHA. Google's Privacyverklaring en Algemene voorwaarden zijn hier van toepassing.

Yamaha TransAcoustic GC 1TA

Een akoestische vleugel met een volumeregelaar of een digitale vleugel met snaren? De nieuwste ontwikkeling van Yamaha gaat de verbeelding te boven en opent een hele nieuwe wereld van mogelijkheden.

TransAcoustic™ is de naam die we dit hele nieuwe soort vleugel gegeven hebben. Op het meest fundamentele niveau maakt het van de zangbodem een 'luidspreker'. Dit betekent dat elk geluid kan worden geleverd via dit natuurlijk resonerende vleugel-onderdeel.

Hoe werkt het....

Op TransAcoustic™-vleugels wordt de technologie geactiveerd via een knop op de module. Dit brengt een hamerstoprail op zijn plaats en voorkomt dat de hamers de snaren raken. Op TransAcoustic™-vleugels wordt de hamerstoprail motorgestuurd geactiveerd.

Er worden continu-detecterende optische sensoren gebruikt om de diepte en snelheid te registreren van de toetsen die worden ingedrukt. Samen met de toetssensoren, zijn er grijsschaalsluiters onder elk van de 88 toetsen geïnstalleerd. Een grijsschaalsluiter is een klein, dun plaatje waarvan de optische doorgifte beter wordt, richting de onderkant ervan. Binnen een toetssensor bevindt zich een laserstraal. Als een toets wordt ingedrukt, blokkeert een grijsschaalsluiter die laserstraal, waarbij de hoeveelheid licht die geblokkeerd wordt, evenredig toeneemt met de diepte van de toetsaanslag. Op basis van de hoeveelheid en beweegsnelheid van het geblokkeerde licht, registreert de sensor de diepte en snelheid van de toetsaanslag, evenals de timing waarop de demping moet

Toetssensor en hamersensor

Alle geregistreerde informatie van de toetssensoren en grijsschaalsluiters wordt vervolgens doorgegeven aan de toongenerator. Met behulp van de bedieningsunit kunt u uw geluid kiezen en de volume-instelling.

Vanaf de toongenerator sturen we het geoptimaliseerde audiosignaal naar twee omvormers die via een spoel aan de zangbodem bevestigd zijn. De spoelen beginnen te bewegen en brengen de zangbodem in trilling: u hoort het geluid. De kammen die aan de zangbodem bevestigd zijn, brengen de trillingen over op de snaren die beginnen te resoneren.

De voordelen

Echte akoestische vleugel

Een TransAcoustic™ vleugel is een akoestische vleugel met alle voordelen die u van een Yamaha vleugel mag verwachten. Via het indrukken van de toets ontstaat er een prachtige geluid wanneer de hamers de snaren aanslaan. De trillingen van de snaren worden via de kammen overgebracht op de massieve zangbodem, die vervolgens in beweging wordt gebracht en geluid produceert.

Speel vleugel op elk volume

Er zijn momenten dat het volle geluid en draagkracht van een akoestische vleugel niet wordt gewaardeerd door uw huisgenoten of buren. Voor deze situaties activeert u gewoon de TransAcoustic™-functie en de hamers raken de snaren niet langer. Contactloze sensoren onder elke afzonderlijke toets detecteren uw toetsaanslagdiepte, -snelheid en -timing en sturen deze gegevens naar de toongenerator. Pas gewoon het volume aan en hoor het digitale geluid van uw pianospel via de zangbodem uit het hele instrument komen.

Geniet van verschillende geluiden

De TransAcoustic™-vleugel biedt 19 vooraf geïnstalleerde geluiden, waardoor u degene kunt selecteren die precies bij het muziekgenre past dat u speelt. Kies een gesamplede Yamaha CFX-concertvleugel of uit een selectie met elektrische piano's en orgels tot een marimba en klavecimbel. Bovendien kunt u een willekeurige externe geluidsbron aansluiten om af te spelen via de zangbodem!

Geen externe luidsprekers nodig

Met Yamaha's TransAcoustic™-technologie is het niet nodig om externe luidsprekers aan te sluiten. Op het meest elementaire niveau verandert de TransAcoustic-technologie de vleugel in een 'luidspreker' en de zangbodem werkt als het membraan van die luidspreker en is daardoor feitelijk de luidspreker.

3D Geluidsprojectie

Geluiden die via luidsprekers worden weergegeven klinken vaak unidirectioneel, alsof ze uit één enkel punt lijken te komen. In tegenstelling daarmee gebruikt het Yamaha TransAcoustic™-systeem de vleugelzangbodem voor het genereren van een groter en natuurlijker klinkend geluid. Deze technologie maakt van het hele instrument een resonator en produceert deze een rijke en complexe klank.

Natuurlijke snaarresonantie

De TransAcoustic™-technologie brengt het digitale geluid rechtstreeks over op de vleugelzangbodem en zorgt dat de vleugel zelf zich als een luidspreker gedraagt. Het geluid dat u hoort heeft de natuurlijke klankkenmerken van de zangbodem. De trilling van de zangbodem wordt ook overgebracht naar de snaren en creëert dezelfde natuurlijke snaarresonantie als wanneer u op een akoestische vleugel speelt. Dankzij het produceren van een rijke klankkleur door de zangbodem en het natuurlijke resonantie-effect van de snaren, klinken instrumentstemmen beter dan ooit. Digitaal was nog nooit zo natuurlijk.

Combineer akoestisch en digitaal geluid

Misschien wel de meest sprankelende geluiden worden gegenereerd als u de akoestische en digitale eigenschappen van het instrument combineert - zacht georkestreerde strijkers toegevoegd aan een echte vleugel, bijvoorbeeld. U kunt de sample van de Yamaha CFX-concertvleugel combineren met de akoestische piano om een zelfs nog krachtiger pianogeluid te creëren.

Speel mee met muziek

Een andere manier om van TransAcoustic™-technologie te genieten, is om te spelen terwijl de vleugel wordt begeleid door vooraf opgenomen songs die via de zangbodem worden afgespeeld. Omdat het instrument een echte, volledige besnaarde en resonerende vleugel is, voegen de natuurlijke harmonische trillingen van de zangbodem, de kast en in het bijzonder de snaren, een volledig nieuwe dimensie aan het spel toe. De gesamplede geluiden komen tot leven met een helder realisme zoals geen enkel ander instrument dat ooit heeft benaderd. U kunt de USB-poort gebruiken om .wav-bestanden af te spelen of de AUX-IN-aansluiting gebruiken om een willekeurig soort muziekspeler op aan te sluiten.

Inclusief Silent Piano SH

De TransAcoustic™ vleugel beschikt over Yamaha's gerenommeerde SILENT Piano™ SH-technologie, zodat oefensessies ook met hoofdtelefoons kunnen plaatsvinden. De samples van de bi-auraal gesamplede Yamaha CFX-concertvleugel zijn vervaardigd met kunsthoofdopnametechniek, om het geluid vast te leggen vanuit de natuurlijke luisterpositie van de pianist. Dit biedt de perfecte speelomgeving zonder te worden gestoord of anderen te storen.