Kawai Silent piano's

Koichi Kawai

Het zoeken naar perfectie dat nooit eindigt
Het is bijna een eeuw geleden dat een onbelangrijke technicus op het gebied van medische apparatuur in Japan moeite had om alleen een piano van geïmporteerde onderdelen te vervaardigen. Op een dag zag hij tot zijn verrassing de zoon van de buurman met een nieuw soort met pedalen werkende kar - de eerste kar die op Japanse straten te zien was. De geëngageerde pianobouwer was zeer geïmponeerd, toen hij hoorde dat de jongeman dit voertuig zelf uitgevonden en gebouwd had. Zodoende nam hij hem als leerling onder zijn hoede. Een droom was geboren, toen de jongeman, Koichi Kawai, zoon van een wagenmaker, begon met het bouwen van zijn eerste piano. In de jaren daarna kwam Koichi Kawai´s buitengewoon talent op het gebied van design en vernieuwing steeds meer aan het daglicht. Hij leidde het ontwikkelings- en onderzoeksteam dat tenslotte de eerste piano´s in Japan zelf vervaardigde.

Later werd hij de eerste die een pianomechaniek compleet in Japan ontwikkelde en produceerde en vele patenten voor zijn designs en vernieuwingen kreeg. Het was een imponerend begin ... maar zijn grootste successen zouden nog komen.

Tijdens de jaren '20 kende de Japanse piano-industrie een terugval. De firma waar Koichi was aangesteld, kwam in moeilijkheden en een nieuw management nam de taken van de voormalige bezitter over. In deze periode besloot Koichi - overtuigd van het feit dat het jagen naar perfectie ook steeds weer nieuwe kansen bood - dat het nu tijd was om zijn eigen droom te leven.

Shigeru Kawai

De klank die overal ter wereld gewaardeerd wordt.
De productiecapaciteiten en de kennis omtrent de vervaardiging van Kawai groeiden in de daarop volgende jaren exponentieel. Vervolgens begon Shigeru Kawai de focus op het stimuleren van de markt te leggen en de navraag te verhogen. Omdat hij ervan overtuigd was dat muziekonderwijs de sleutel tot het aanschaffen van een instrument is, bouwde hij een netwerk van Kawai muziekscholen op. Aangezien deze scholen muziekleraren nodig hadden, richtte hij de Kawai Academy of Music op, die eigen muziekleraren voor deze nieuw opgerichte muziekscholen opleiden. Gelijktijdig richtte Shigeru Kawai het Kawai Piano Technical Center in om servicetechnici voor het onderhoud van de instrumenten op te leiden.

Tenslotte zorgde hij voor een uniek deur-aan-deur distributiesysteem voor de muziekscholen met het doel om meer personen tot het pianospelen aan te moedigen. Door consequente arbeid liepen deze programma´s uitstekend. In de jaren ´60 beschikte Kawai over bijna 2000 deur-aan-deur verkopers en meer dan 300.000 leerlingen in de Kawai muziekscholen overal in Japan.

Nadat de zaken in Japan goed liepen, richtte Shigeru Kawai zijn focus op deze opgave: „De klank die overal ter wereld gewaardeerd wordt.“ Voorbereid en met de vaste wil om de opgaven wereldwijd de baas te worden, werd in 1963 Kawai Amerika opgericht … gevolgd door Kawai Europa, Kawai Canada, Kawai Australië en Kawai Azië. Tegenwoordig zijn de muziekinstrumenten van Kawai over de hele wereld gewaardeerd en zeer in trek.

Horotaka Kawai

De erfenis wordt voortgezet
“Bij Kawai is het streven naar perfectie niet slechts een ideaal, maar ook een plicht.” – Hirotaka Kawai

In 1989 werd het presidentschap aan Shigeru´s zoon Hirotaka Kawai doorgegeven. Hirotaka begon met de belofte de “verplichting tot hoogste kwaliteit” van zijn voorouders voort te zetten. Tijdens zijn ambtsperiode als president investeerde Hirotaka meerdere 10 miljoen dollar, om geavanceerde robottechnologie in de productieprocessen te integreren.

Daarna vestigde hij productiebedrijven buiten Japan. Eerst richtte hij de Kawai America Manufacturing op en kocht de Lowrey Organ Company, daarna volgde de oprichting van de Kawai Asia Manufacturing in Maleisië in het jaar 1991 en de Kawai Finishing in de VS in het jaar 1995.