Fridolin Schimmel Silent piano's

Fridolin Schimmel Silent piano's

Fridolin Schimmel is de broer Wilhelm Schimmel welke de oprichter is van Schimmel piano's in Duitsland. Fridolin in geemigreerd naar Amerika en is in 1893 begonnen met piano's te bouwen in zijn pianofabriek in Minnesota. Deze plek was de ideale plek vanwege het juiste hout wat beschikbaar was in de omgeving. Met de combinatie van goede, in de buurt zijnde materialen en de gezamelijke kwaliteiten en kennis van Fridolin en Wilhelm zijn beide broers uitgegroeid tot pianobouwers met een uitstekende reputatie.

De Fridolin Schimmel Silent piano's maken, net zoals Wilhelm Schimmel, deel uit van de merknaam Schimmel. Dit garandeert dat u een piano van degelijke kwaliteit koopt waar niet alleen de naam Schimmel, maar ook de kennis en know-how van de Duitste pianobouwer achter staat. 

Alle Fridolin Schimmel instrumenten zijn gebaseerd op een technisch ontwerp van Schimmel. Met meer dan 130 jaar ervaring in het maken van piano's en vleugels zorgen zij ervoor dat een instrument van Fridolin de ziel van een Duitse piano heeft, in aanslag en klank.

Deze Fridolin Silent piano's hebben een kastontwerp van de Duitse Schimmel, welke is bekroond met tal van designprijzen, zoals de "Red Dot Award", de "Good Design Award" en de nominatie voor de "German Disign Award". Fridolin Schimmel piano's en vleugels zien er klassiek en stijlvol uit. 

Alle Fridolin Schimmel instrumenten worden in China, volgens gedefinieerde processen en onder toezicht van Duitse vakmensen van Schimmel vervaardigd. Dit garandeert een voortdurende kwaliteitscontrole.

De Fridolin Schimmel piano's zijn gemaakt van zorgvuldig geselecteerde materialen, zoals Duits hamervilt en Duits Rosslau besnaring. Dit om te garanderen dat u een instrument van waarde koopt.

Uiteraard hebben de Fridolin instrumenten dezelfde garantie als op de Schimmel piano's. Dit om duidelijk te maken dat Fridolin Schimmel piano's eveneens duurzame instrumenten zijn.