Yamaha piano's

Yamaha piano's: traditioneel vakmanschap gaat harmonieus samen met de modernste technieken

Yamaha kent inmiddels een lange traditie van piano- en vleugelbouw. In 1887 bouwde de oprichter Torakusu Yamaha zijn eerste harmonium. In de jaren 1900 volgde de eerste piano en in 1902 werd de eerste vleugel gebouwd. Inmiddels zijn er meer dan 6 miljoen piano’s en vleugels gebouwd en verkocht. Ook op elektronisch gebied is Yamaha niet meer weg te denken.

Bestaande technieken werden overgenomen, verbeterd en nieuwe technieken werden ontwikkeld om de pianobouw op een hoger niveau te brengen. Alle onderdelen in een Yamaha piano worden door Yamaha zelf vervaardigd uit de beste grondstoffen. Traditioneel vakmanschap gaat harmonieus samen met de modernste technieken.

Al deze instrumenten hebben één ding gemeen: de hoge mate van kwaliteit als gevolg van een combinatie van vakmanschap, moderne productiemethoden en zorgvuldig op elkaar afgestemde materialen. Daarmee heeft Yamaha zich een wereldnaam verworven.
De instrumenten worden in Japan en Indonesië gebouwd. Zo kan over de hele wereld iedere muziekliefhebber genieten van de klank die zo hoort bij de traditie van muzikale perfectie.

De klank is expressief met een brede dynamiek van het zachtste pianissimo tot het sterkste fortissimo. De aanslag is dankzij het door Yamaha zelf ontwikkelde en geproduceerde mechaniek zeer uitgebalanceerd, speelt zeer regelmatig en staat borg voor jarenlang storingsvrij speelplezier.

De spanning van de snaren is optimaal, daarmee is stabiliteit van de stemming gegarandeerd. Een Yamaha piano blijft dan ook zeer goed op toon, ondanks de wisselende klimatologische omstandigheden in Nederland. Door de selectie van alleen de beste materialen is de lange levensduur van een Yamaha piano gewaarborgd.
Yamaha biedt vele mogelijke uitvoeringen en houtsoorten; het meest complete assortiment, waardoor iedereen wel een piano naar eigen wens vindt.