Yamaha TransAcoustic vleugel GC 1TA2  -  TransAcoustic grand pianos

Yamaha TransAcoustic vleugel GC 1TA2  -  TransAcoustic grand pianos

Artikel Adviesprijs Clavisprijs Huurprijs p/m  

GC1TA2-PE

Zwart hoogglans

€ 33 585.00 € 32 240.00 € 0.00 Kopen

GC1TA2-PWH

Wit hoogglans

€ 33 868.00 € 32 510.00 € 0.00 Kopen

GC1TA2-PM

Mahonie hoogglans

€ 33 868.00 € 32 510.00 € 0.00 Kopen

GC1TA2-SAW

Noten gesatineerd

€ 33 868.00 € 32 510.00 € 0.00 Kopen

GC1TA2-SE

Zwart mat

€ 33 868.00 € 32 510.00 € 0.00 Kopen

Specificaties

 • Rast: V-Pro 3 balken massief vuren
 • Frame: duplex scale
 • Zangbodem: massief vuren
 • Binnenkuip: Meranti (17 mm)
 • Mechaniek: Yamaha eigen
 • Hamerkop: Yamaha eigen
 • Klavier: standaard
 • Geproduceerd in: Japan
 • Silent systeem: SH2
 • Optioneel leverbaar UD-WL01 en USB kabel voor connectie iOS Device
 • Ook zonder TransAcoustic systeem leverbaar

H x B x D: 101cm x 149cm x 161cm, gewicht: 311kg

Klik voor meer informatie over de Yamaha GC 1TA2

Wilt u liever eerst kennismaken voordat u een piano van ons koopt of huurt? Wij eigenlijk ook.

Het kopen van een piano is geen kleine beslissing, daarom nodigen wij u uit om in één van onze showrooms te komen proefspelen. U kunt dan gelijk verschillende piano's uitproberen.

Als u hier uw persoonlijke informatie invult nemen wij contact met u op.

Deze website is beschermd door reCAPTCHA. Google's Privacyverklaring en Algemene voorwaarden zijn hier van toepassing.

Yamaha TransAcoustic GC 1TA2

De Yamaha GC 1 TransAcoustic vleugel combineert de kwaliteit en het rijke toon karakter van de Yamaha C 1 vleugel met kostenbesparende voordelen in materialen en productie. Hiermee creëert Yamaha een instrument dat zowel bijzonder expressief is als ook zeer betaalbaar.

Een akoestische vleugel met een volumeregelaar of een digitale vleugel met snaren? De nieuwste ontwikkeling van Yamaha gaat de verbeelding te boven en opent een hele nieuwe wereld van mogelijkheden.

TransAcoustic™ is de naam die we dit hele nieuwe soort vleugel gegeven hebben. Op het meest fundamentele niveau maakt het van de zangbodem een 'luidspreker'. Dit betekent dat elk geluid kan worden geleverd via dit natuurlijk resonerende vleugel-onderdeel.

Hoe werkt het....

Op TransAcoustic™-vleugels wordt de technologie geactiveerd via een knop op de module. Dit brengt een hamerstoprail op zijn plaats en voorkomt dat de hamers de snaren raken. Op TransAcoustic™-vleugels wordt de hamerstoprail motorgestuurd geactiveerd.

Er worden continu-detecterende optische sensoren gebruikt om de diepte en snelheid te registreren van de toetsen die worden ingedrukt. Samen met de toetssensoren, zijn er grijsschaalsluiters onder elk van de 88 toetsen geïnstalleerd. Een grijsschaalsluiter is een klein, dun plaatje waarvan de optische doorgifte beter wordt, richting de onderkant ervan. Binnen een toetssensor bevindt zich een laserstraal. Als een toets wordt ingedrukt, blokkeert een grijsschaalsluiter die laserstraal, waarbij de hoeveelheid licht die geblokkeerd wordt, evenredig toeneemt met de diepte van de toetsaanslag. Op basis van de hoeveelheid en beweegsnelheid van het geblokkeerde licht, registreert de sensor de diepte en snelheid van de toetsaanslag, evenals de timing waarop de demping moet

Toetssensor en hamersensor

Alle geregistreerde informatie van de toetssensoren en grijsschaalsluiters wordt vervolgens doorgegeven aan de toongenerator. Met behulp van de bedieningsunit kunt u uw geluid kiezen en de volume-instelling.

Vanaf de toongenerator sturen we het geoptimaliseerde audiosignaal naar twee omvormers die via een spoel aan de zangbodem bevestigd zijn. De spoelen beginnen te bewegen en brengen de zangbodem in trilling: u hoort het geluid. De kammen die aan de zangbodem bevestigd zijn, brengen de trillingen over op de snaren die beginnen te resoneren.

De voordelen

Echte akoestische vleugel

Een TransAcoustic™ vleugel is een akoestische vleugel met alle voordelen die u van een Yamaha vleugel mag verwachten. Via het indrukken van de toets ontstaat er een prachtige geluid wanneer de hamers de snaren aanslaan. De trillingen van de snaren worden via de kammen overgebracht op de massieve zangbodem, die vervolgens in beweging wordt gebracht en geluid produceert.

Speel vleugel op elk volume

Er zijn momenten dat het volle geluid en draagkracht van een akoestische vleugel niet wordt gewaardeerd door uw huisgenoten of buren. Voor deze situaties activeert u gewoon de TransAcoustic™-functie en de hamers raken de snaren niet langer. Contactloze sensoren onder elke afzonderlijke toets detecteren uw toetsaanslagdiepte, -snelheid en -timing en sturen deze gegevens naar de toongenerator. Pas gewoon het volume aan en hoor het digitale geluid van uw pianospel via de zangbodem uit het hele instrument komen.

Geniet van verschillende geluiden

De TransAcoustic™-vleugel biedt 19 vooraf geïnstalleerde geluiden, waardoor u degene kunt selecteren die precies bij het muziekgenre past dat u speelt. Kies een gesamplede Yamaha CFX-concertvleugel of uit een selectie met elektrische piano's en orgels tot een marimba en klavecimbel. Bovendien kunt u een willekeurige externe geluidsbron aansluiten om af te spelen via de zangbodem!

Geen externe luidsprekers nodig

Met Yamaha's TransAcoustic™-technologie is het niet nodig om externe luidsprekers aan te sluiten. Op het meest elementaire niveau verandert de TransAcoustic-technologie de vleugel in een 'luidspreker' en de zangbodem werkt als het membraan van die luidspreker en is daardoor feitelijk de luidspreker.

3D Geluidsprojectie

Geluiden die via luidsprekers worden weergegeven klinken vaak unidirectioneel, alsof ze uit één enkel punt lijken te komen. In tegenstelling daarmee gebruikt het Yamaha TransAcoustic™-systeem de vleugelzangbodem voor het genereren van een groter en natuurlijker klinkend geluid. Deze technologie maakt van het hele instrument een resonator en produceert deze een rijke en complexe klank.

Natuurlijke snaarresonantie

De TransAcoustic™-technologie brengt het digitale geluid rechtstreeks over op de vleugelzangbodem en zorgt dat de vleugel zelf zich als een luidspreker gedraagt. Het geluid dat u hoort heeft de natuurlijke klankkenmerken van de zangbodem. De trilling van de zangbodem wordt ook overgebracht naar de snaren en creëert dezelfde natuurlijke snaarresonantie als wanneer u op een akoestische vleugel speelt. Dankzij het produceren van een rijke klankkleur door de zangbodem en het natuurlijke resonantie-effect van de snaren, klinken instrumentstemmen beter dan ooit. Digitaal was nog nooit zo natuurlijk.

Combineer akoestisch en digitaal geluid

Misschien wel de meest sprankelende geluiden worden gegenereerd als u de akoestische en digitale eigenschappen van het instrument combineert - zacht georkestreerde strijkers toegevoegd aan een echte vleugel, bijvoorbeeld. U kunt de sample van de Yamaha CFX-concertvleugel combineren met de akoestische piano om een zelfs nog krachtiger pianogeluid te creëren.

Speel mee met muziek

Een andere manier om van TransAcoustic™-technologie te genieten, is om te spelen terwijl de vleugel wordt begeleid door vooraf opgenomen songs die via de zangbodem worden afgespeeld. Omdat het instrument een echte, volledige besnaarde en resonerende vleugel is, voegen de natuurlijke harmonische trillingen van de zangbodem, de kast en in het bijzonder de snaren, een volledig nieuwe dimensie aan het spel toe. De gesamplede geluiden komen tot leven met een helder realisme zoals geen enkel ander instrument dat ooit heeft benaderd. U kunt de USB-poort gebruiken om .wav-bestanden af te spelen of de AUX-IN-aansluiting gebruiken om een willekeurig soort muziekspeler op aan te sluiten.

Inclusief Silent Piano SH2

De TransAcoustic™ vleugel beschikt over Yamaha's gerenommeerde SILENT Piano™ SH-technologie, zodat oefensessies ook met hoofdtelefoons kunnen plaatsvinden. De samples van de bi-auraal gesamplede Yamaha CFX-concertvleugel zijn vervaardigd met kunsthoofdopnametechniek, om het geluid vast te leggen vanuit de natuurlijke luisterpositie van de pianist. Dit biedt de perfecte speelomgeving zonder te worden gestoord of anderen te storen.

Yamaha App "Smart Pianist V2.0"

Smart Pianist is een speciale app met een prachtige grafische interface en vele ongelooflijke mogelijkheden om te gebruiken samen met uw compatible Yamaha digitale piano.

De YDP-S54 is compatibel met Smart Pianist V2.0

Hebt u ooit geprobeerd om erachter te komen welke akkoorden er in uw lievelingssongs worden gespeeld?

De Smart Pianist-app helpt u songs te oefenen en uit te voeren door de audiosong te analyseren die op uw device is opgeslagen en vervolgens de akkoordsymbolen voor u weer te geven.

En dankzij Smart Pianist kunt u de vele functies in de piano met uw device bedienen, voor nog eenvoudigere bediening.

Eenvoudige klankselectie en eenvoudige bediening.
Naast het selecteren van verschillende voices, kunt u de layer functie gebruiken om voices over elkaar heen te leggen. Een reeks functies zoals Transpose, Tuning, Pedal en akoestische instellingen kunnen eenvoudig en intuïtief via het aanraakscherm worden geconfigureerd.
(Klankselectie en configureerbare functies kunnen verschillen, afhankelijk van het model)

Eenvoudige voiceselectie en eenvoudige instellingen

Eenvoudige voiceselectie en eenvoudige instellingen

Speel uw favoriete songs direct met akkoordprogressie
Smart Pianist kan akkoorden van audio extraheren die automatisch een akkoordprogressie maken van songs op uw smartphone of tablet, zodat u kunt genieten van meespelen met uw favoriete muziek.

Speel uw favoriete songs direct met akkoordprogressie

Een verscheidenheid aan pianolessen

Met de app kun je songdata afspelen, zoals presetsongs en commercieel verkrijgbare songs. U kunt niet alleen genieten van het afspelen van nummers, maar u kunt er ook mee oefenen terwijl ze worden afgespeeld. De app toont de notatie van minimaal 50 ingebouwde MIDI-nummers.

 Een instrument aansluiten op iOS-apparaten waarop Smart Pianist V2.0 is geïnstalleerd.

A. Maak verbinding via een kabel

U hebt een Apple Lightning-USB-camera-adapter en USB-kabel (elders apart verkrijgbaar) nodig.

Sluit de USB-kabel aan op de USB TO HOST-poort van het instrument.

A. Maak verbinding via een kabel

Er is ook een kant en klaar aansluitsnoer om een directe verbinding te maken. Wij hebben de speciale USB type B (MIDI + Audio) kabel voor uw iOS device met een Lightning aansluiting (optioneel bij Clavis verkrijgbaar) !

B. Maak draadloos verbinding via wifi.

De Yamaha UD-WL01 (apart verkrijgbaar) moet worden aangeschaft om een draadloze verbinding te kunnen gebruiken.

Sluit de UD-WL01 aan op de USB TO DEVICE-poort van het instrument.

B. Maak draadloos verbinding via wifi. *Verschilt per land

 

Omdat er een grote diversiteit is aan devices hebben wij enkel voor de iOS-devices (meest voorkomend) gekozen.

Nog veel meer infomatie over de Yamaha TransAcoustic vleugels kunt u hier vinden.

Ook zonder TransAcoustic systeem leverbaar.