• Keyboards zijn digitale draagbare toetsinstrumenten met 61 of 76 toetsen, waarmee men, door gebruik te maken van klanken en begeleidingen (ook wel ritmes, styles of accompaniments genoemd), als enkele speler een volledige band of orkest kan laten weerklinken. Middels het spelen van akkoorden met de linkerhand en het spelen van melodiepartijen met de rechterhand kan de keyboardtoetsenist een scala aan liedjes (meestal lichte amusementsmuziek, popmuziek, dans- en volksmuziek) uit zijn of haar instrument toveren.

    Is een keyboard dus meer een soort orgel?
    In zekere zin wel, al hebben huiskamerorgels (die vooral in de jaren ’70 een enorme populariteit kenden) wel een aantal eigenschappen die we niet in keyboards terugvinden. Echter, in speeltechniek en bediening kan men gerust stellen dat een keyboard een nieuwerwets soort draagbaar orgel is. Voor het goed leren bespelen van een keyboard heb je echter niet veel aan een orgelleraar of orgelmethode. Keyboard is een ‘vak apart’; er bestaan legio keyboardmethodes om te leren spelen en aan vrijwel elke regionale muziekschool kan men les krijgen van een keyboardleraar.

    Clavis Piano's hebben geen keyboards in haar assortiment. Deze staan "te ver weg" van de akoestische of digitale piano's.

     

    Dit is een keyboard


Mist u een vraag?

U kunt via onderstaand formulier direct uw vraag stellen. We proberen u zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Deze website is beschermd door reCAPTCHA. Google's Privacyverklaring en Algemene voorwaarden zijn hier van toepassing.

Contact opnemen

U kunt ook direct uw vraag stellen door te bellen of een e-mail te sturen.

Telefoon

06-54226961