• Een digitale piano kunt u vrijwel altijd wel ergens plaatsen in uw woning. Een trap op of naar zolder is geen enkel probleem. Ook zijn er portable instrumenten die eenvoudig zijn mee te nemen in de daarvoor verkrijgbare draagtassen.
  • Een digitale piano kunt u met hoofdtelefoon bespelen en is in volume regelbaar(*).


  Dit is een digitale piano te beluisteren via hoofdtelefoon

  • Digitale piano’s hebben vaak een ruim klankaanbod van verschillende piano’s en andere instrumenten. Wanneer u b.v. een menuet van Bach speelt is het best af en toe leuk om dit met een clavecimbel geluid te spelen. Ook is er vaak een mogelijkheid om met ritmes en begeleidingen mee te spelen(*).
  • Een digitale piano kunt u aansluiten op computers om in combinatie met de juiste software arrangementen te maken en om notenschrift te produceren(*).
  • Een digitale piano of vleugel is vaak te transponeren. U speelt een stuk in de toonaard E terwijl uw medemuzikant dit in F speelt. Dan kunt u instellen dat u in E blijft spelen maar de F toonaard krijgt te horen.
  • Een digitale piano is vaak te verstemmen door de toonhoogte aan te passen. Wanneer u vaak samenspeelt met een blaasinstrument is het handig om uw instrument aan te passen. Een paar Herz naar boven of naar beneden is eenvoudig te doen.
  • U kunt uw pianospel eenvoudig opnemen in het interne geheugen van de piano om deze daarna weer af te spelen. Hierdoor kunt u o.a. Quatre-mains spelen zonder een andere pianist uit te nodigen. U neemt eerst de linkerpartij op, laat deze afspelen en u gaat zelf de rechterpartij meespelen. Ook kunt u uw vorderingen of foutjes terugluisteren om deze eventueel te veranderen of te verbeteren. 
  • Er zijn tegenwoordig veel apps beschikbaar voor tablet en mobiele telefoon, waarmee u bv. eenvoudig noten kunt leren lezen, of meespelen met (al dan niet zelfgemaakte) begeleidingen, of meespelen met uw favoriete band en uw spel opnemen. Dit is maar een klein aantal mogelijkheden. Deze apps worden dagelijks ontwikkeld(*).
  • Heeft geen onderhoud nodig.
  • Is qua aanschafprijs een stuk lager dan bij een akoestische piano.

  (*) Er zijn Silent piano’s en TransAcoustic piano’s die ook over deze mogelijkheden beschikken.


Mist u een vraag?

U kunt via onderstaand formulier direct uw vraag stellen. We proberen u zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Deze website is beschermd door reCAPTCHA. Google's Privacyverklaring en Algemene voorwaarden zijn hier van toepassing.

Contact opnemen

U kunt ook direct uw vraag stellen door te bellen of een e-mail te sturen.

Telefoon

06-54226961