• Clavis Piano’s heeft nieuwe akoestische piano’s en vleugels van Fridolin Schimmel, Petrof, Schimmel, Wilhelm Schimmel en Yamaha in haar assortiment. Daarnaast zijn er altijd gebruikte akoestische piano’s en vleugels van diverse merken in huis.

  • Fridolin Schimmel wordt volledig in China gebouwd onder supervisie van Schimmel Duitsland. Na aankomst van deze instrumenten in Duitsland wordt er een uitgebreide controle uitgevoerd door Schimmel bij de fabriek in Braunschweig. Dit om ervoor te zorgen dat de Fridolin Schimmel Piano’s in de meest optimale conditie bij de klant komen.
  • Petrof wordt in Tsjechië gemaakt en heeft het keurmerk “Made in Europa”. Dat houdt in dat minimaal 80% van alle materialen in Europa wordt geproduceerd. Vaak gebruiken ze onderdelen van Renner en Abel in de mechanieken van Petrof. De hoge piano’s en vleugels hebben een volledig Rennermechaniek en -hamerkoppen.
  • Schimmel is een 100% Duits product en wordt volledig in Duitsland gebouwd met 100% Europese materialen. De mechanieken en hamerkoppen komen van Renner. De klavieren worden in eigen huis gemaakt. Op en top een Duits kwaliteitsproduct waar u jarenlang plezier van zult beleven.
  • Wilhelm Schimmel wordt deels in Polen en deels in Duitsland gebouwd. Zo worden deze piano’s ook pas geleverd aan de klant wanneer er een uitgebreide controle heeft plaatsgevonden door medewerkers van Schimmel.
  • Yamaha wordt deels in Indonesië en deels in Japan gebouwd. Dit geldt in ieder geval voor de piano’s die in Europa via de officiële kanalen van Yamaha worden geleverd. Yamaha heeft ook elders grote fabrieken staan om daar te produceren, waar de instrumenten worden geleverd.
   Ieder onderdeel van een Yamaha Piano wordt geheel in eigen huis gemaakt. Zo hebben zij grote percelen waar zij hout bewerken en  een staalfabriek om de frames te gieten. De onderdelen van mechaniek en klavier worden  allemaal in eigen fabrieken gebouwd. De kwaliteitscontrole is daardoor enorm. Technisch gezien is een Yamaha verreweg de beste piano die er wordt gebouwd. Of dat ook qua toon geldt, is uiteraard geheel afhankelijk van uw voorkeur.


Mist u een vraag?

U kunt via onderstaand formulier direct uw vraag stellen. We proberen u zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Deze website is beschermd door reCAPTCHA. Google's Privacyverklaring en Algemene voorwaarden zijn hier van toepassing.

Contact opnemen

U kunt ook direct uw vraag stellen door te bellen of een e-mail te sturen.

Telefoon

06-54226961