• Tijdens het bespelen van een akoestisch instrument zullen de eventuele buren en huisgenoten u altijd kunnen horen. U zult begrijpen dat niet iedereen dit prettig vind. Dit hangt overigens ook af van de bouw en de isolatie van uw woning. Om die reden is het tegenwoordig mogelijk om een akoestische piano met een speciale extra voorziening, een toevoeging, te verkrijgen. Dit noemen we dan een silent piano. Met een silent piano heeft u echter de mogelijkheid om, op de momenten dat het niet uitkomt akoestisch te spelen, via de hoofdtelefoon “stil” te spelen. U speelt dan als het ware op een digitale piano. Zie “Wat is een silent piano?” voor meer informatie. Uiteraard blijft akoestisch spelen altijd de voorkeur hebben. Er zijn ook buren die het geweldig vinden wanneer u piano speelt!
    • Een akoestische piano moet minimaal 2x per jaar worden gestemd om de goede en mooie klank te behouden. Door het “werken” van het materiaal worden de snaren meer of minder aangespannen, waardoor er een onregelmatige stemming ontstaat. Dit kan door sommige mensen als een nadeel gezien worden. Echter verreweg de meeste mensen zijn blij als de pianostemmer langs is geweest om dit te corrigeren! Op een onzuiver piano spelen is geen pretje.


    Pianostemmen

    • U dient de luchtvochtigheid van de ruimte waar de piano staat regelmatig te controleren. Wanneer deze te droog of te vochtig staat dient u actie te ondernemen. Er is een mogelijkheid dat, wanneer de piano een lange tijd erg droog staat, er dingen kapot kunnen gaan. 
    • Een akoestische piano is enorm zwaar. Een piano weegt al snel 200 tot 250 kg. Een vleugel kan wel tot 500 kg wegen. Daarom zijn akoestische piano’s en vleugels niet eenvoudig te verplaatsen en zeker niet even een trap op te dragen! Clavis Piano’s heeft uiteraard wel de middelen en contacten om dit, indien fysiek mogelijk, uit te voeren.
    • De aanschafprijs van een goede piano is behoorlijk. Niet dat een piano duur is, want als u kijkt naar de levensduur ervan dan valt de aanschafprijs reuze mee.


Mist u een vraag?

U kunt via onderstaand formulier direct uw vraag stellen. We proberen u zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Deze website is beschermd door reCAPTCHA. Google's Privacyverklaring en Algemene voorwaarden zijn hier van toepassing.

Contact opnemen

U kunt ook direct uw vraag stellen door te bellen of een e-mail te sturen.

Telefoon

06-54226961