• De Piano Life Saver, beheerst de vochtigheid en temperatuur in uw piano

  Wanneer uw instrument een verzekerde stemstabiliteit nodig heeft dan raden wij het Piano Live Saver Systeem (PLSS) van Dampp-Chaser aan. Door het meten van de luchtvochtigheid zal dit apparaat dat in uw instrument wordt ingebouwd, de lucht plaatselijk gaan bevochtigen door water te gaan verdampen of ontvochtigen door het verwamingselement aan te zetten. Dit gebeurt rond een bepaalde luchtvochtigheid waardoor een zeer stabiele stemming over een langere periode gegarandeerd kan worden. Deze stabilisatie zal het instrument op meerdere vlakken ten goede komen zoals een stabielere afregeling, het tegen gaan van schimmel en het voorkomen van schade aan zangbodem en stemblok. Voor professionele pianisten en instrumenten die snel ontstemmen is het Piano Live Saver systeem zeker een aanrader.

  Het Piano Live Saver Systeem (PLSS) van Dampp-Chaser biedt de mogelijkheid om deze luchtvochtigheidschommelingen te minimaliseren. Het betreft een apparaat met verschillende onderdelen die in/onder uw instrument worden ingebouwd.

  • Een humidistat die de luchtvochtigheid meet.
  • Een dehumidifier die in werking treedt bij een te hoge luchtvochtigheid.
  • Een humidifier die in werking treedt bij een te lage luchtvochtigheid.
  • Een 3-licht indicatorpaneel om de staat van het apparaat af te lezen.
  • Een waterslang voor het simpel bijvullen van de humidifier.

  De humidistat stuurt het systeem aan en zal zo de luchtvochtigheid op 45% relatieve luchtvochtigheid houden wat onder andere een uitstekende stemstabiliteit garandeert. Onderhoud is simpel. Eens per 2 weken tot 1 keer per maand zal met een speciale gieter de humidifier door u bijgevuld moeten worden via de waterslang. Het systeem geeft door middel van een licht signaal aan wanneer dit nodig is.

  Een keer per jaar zal de humidifier onderhouden moeten worden door een specialist. Het stroomverbruik is bij 24 uur continu gebruik 996 Watts. Het systeem is compleet geruisloos.

  Het inbouwen van een Piano Life Saver System kost vanaf € 685,00 afhankelijk van piano of vleugel en de lengte van een vleugel. Wanneer u een instrument bij ons koopt of huurt en dit systeem laat inbouwen voordat wij de piano bij u afleveren krijgt u 15% korting op het inbouwen van het PLSS.

   

  Met een Piano Life Saver zorgt u voor een constante luchtvochtigheid en temperatuur in uw piano

   

  Met een Piano Life Saver zorgt u voor een constante luchtvochtigheid en temperatuur in uw vleugel

   

  Voor meer informatie over het Piano Live Saver System klik hier


Mist u een vraag?

U kunt via onderstaand formulier direct uw vraag stellen. We proberen u zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Deze website is beschermd door reCAPTCHA. Google's Privacyverklaring en Algemene voorwaarden zijn hier van toepassing.

Contact opnemen

U kunt ook direct uw vraag stellen door te bellen of een e-mail te sturen.

Telefoon

06-54226961