• Een akoestische piano is de klassieke piano, in een houten kast, zoals wij die al eeuwen kennen. Zij heeft snaren die via een ingenieus mechaniek aangeslagen worden door met vilt beklede hamerkoppen. De hamerkop wordt in beweging gezet door het aanslaan van een toets. Door het aanslaan van de toets zorgt de hamer ervoor dat de snaren gaan trillen. Deze trilling wordt overgebracht naar de zangbodem waardoor er een prachtig geluid ontstaat.
    • Iedere toets heeft een eigen hamer en snaren om een toon te maken. Het klavier, of toetsenbord, is aanslaggevoelig wat inhoudt dat door de toets zachter of harder aan te slaan er een zachte of harde toon ontstaat. Totaal bestaat het klavier doorgaans uit 88 toetsen (52 witte en 36 zwarte).
    • Iedere akoestische piano en vleugel heeft twee of drie pedalen. Het linker pedaal zorgt bij het indrukken ervoor dat er een zachtere klank ontstaat. Het rechterpedaal zorgt ervoor dat de toon door blijft klinken nadat de snaar is aangeslagen. Het middelste pedaal heeft verschillende functies afhankelijk van piano of vleugel.
    • Een akoestisch instrument moet jaarlijks een aantal keren worden gestemd. Door het uitzetten en krimpen van de houten en metalen onderdelen in een piano ontstaat er een hogere of lagere snaarspanning. Door een piano of vleugel te stemmen wordt de spanning van de verschillende snaren weer met elkaar afgestemd. Dit gebeurt door het verdraaien van de stempennen.

    Dit is een akoestische piano

    Klik hier voor onze akoestische piano's.


Mist u een vraag?

U kunt via onderstaand formulier direct uw vraag stellen. We proberen u zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Deze website is beschermd door reCAPTCHA. Google's Privacyverklaring en Algemene voorwaarden zijn hier van toepassing.

Contact opnemen

U kunt ook direct uw vraag stellen door te bellen of een e-mail te sturen.

Telefoon

06-54226961