• Mooie en technisch goede instrumenten van vóór 1930 zijn zeldzaam. Tenzij natuurlijk volledig gereviseerd. Maar dan moeten ze ook écht volledig zijn gereviseerd. Niet alleen opgepoetst en spelend gemaakt zijn. Een complete revisie kost al snel 150 tot 200 arbeidsuren. U zult begrijpen dat een volledig gereviseerde piano of vleugel voor onder de € 10.000 geen volledig gereviseerd instrument kan zijn!
    • Tijdens de oorlogsjaren van de Tweede Wereldoorlog zijn er nauwelijks piano's gebouwd. Na deze oorlog zijn er jaren geweest van wederopbouw en zijn veel mensen bezig geweest met andere dingen dan pianospelen. In de jaren '60 is pianospelen en dus ook de pianobouw weer op gang gekomen. Vanaf dat moment zijn ook de Oost-Europese instrumenten in grote getale naar ons land gekomen. Deze instrumenten hebben hun beste tijd absoluut al gehad. Er worden daar alleen goedkope piano's gebouwd met materialen van mindere kwaliteit en met goedkope arbeid.
    • De piano's vanaf 1960 uit West-Europa en Japan hadden een veel betere kwaliteit. Veel van deze instrumenten zijn nog goed bespeelbaar en klinken nog behoorlijk.


Mist u een vraag?

U kunt via onderstaand formulier direct uw vraag stellen. We proberen u zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Deze website is beschermd door reCAPTCHA. Google's Privacyverklaring en Algemene voorwaarden zijn hier van toepassing.

Contact opnemen

U kunt ook direct uw vraag stellen door te bellen of een e-mail te sturen.

Telefoon

06-54226961