• Een akoestische piano of vleugel kunt u het beste in een ruimte plaatsen en op een plek  zetten waar de schommelingen tussen temperatuur en relatieve luchtvochtigheid het kleinst zijn.

  Hier een aantal voorbeelden waar een akoestisch instrument niet kan staan: 

  • In een serre oogt een piano of vleugel natuurlijk fantastisch, maar het verschil in temperatuur wanneer het zonnetje wel of niet schijnt is écht veel te groot.
  • Vanzelfsprekend is het ook niet mogelijk om een piano met de rug tegen een werkende verwarmingsradiator te plaatsen. Ook al is het fijn dat deze daardoor uit het zicht is. Het instrument gaat gegarandeerd stuk!
  • De open haard of houtkachel brengt gezelligheid in huis, de piano of vleugel moet echter minimaal 1,5 tot 2 meter daarvandaan geplaatst worden. De stralingswarmte van de open haard of kachel mag absoluut niet voelbaar zijn op het instrument.
  • De piano of vleugel boven een convectorput plaatsen is, zoals u nu wellicht zult begrijpen, eveneens funest voor het instrument.
  • Wanneer u vloerverwarming heeft dient u er bij een piano voor te zorgen dat de warmte van de vloer niet 1 op 1 wordt overgebracht naar de piano. Zo moet de onderkant van de piano geïsoleerd worden om ervoor te zorgen dat de warmte niet direct contact maakt met de kopse kant van de zangbodem, maar dat deze achterlangs wordt afgevoerd.
   Ook is een isolerende bescherming nodig voor de wielen of glijders van de piano. Deze moeten op rubber o.i.d. komen te staan om de directe warmte van de vloer niet over te nemen. Een vleugel ondervindt nauwelijks last van vloerverwarming.


Mist u een vraag?

U kunt via onderstaand formulier direct uw vraag stellen. We proberen u zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Deze website is beschermd door reCAPTCHA. Google's Privacyverklaring en Algemene voorwaarden zijn hier van toepassing.

Contact opnemen

U kunt ook direct uw vraag stellen door te bellen of een e-mail te sturen.

Telefoon

06-54226961