Yamaha AvantGrand N 1X  -  Digitale Vleugels

Yamaha AvantGrand N 1X  -  Digitale Vleugels

Artikel Adviesprijs Clavisprijs Huurprijs p/m  

N1X-PE

Zwart hoogglans

€ 10 703.00 € 8 289.00 € 178.38 € 178.38 Kopen

Voorraad en proefspelen digitale vleugel

U kunt op dit instrument komen proefspelen in: Amsterdam

Specificaties digitale vleugel

  • 88-toets klavier met akoestisch vleugelmechaniek
  • Toetsen met acryl bovenlaag
  • CFX/Bösendorfer Imperial Sampling
  • 256-stemmige polyfonie
  • 15 alternatieve instrumentklanken
  • Geen TRS-Systeem 
  • Opnamerecorder (tot 30.000 noten) 
  • USB to Audio (80 minuten)
  • USB-to-device, MIDI IN/OUT
  • 6 speakers, 6 x 30 watt versterkers

H x B x D: 100cm x 147cm x 62cm, gewicht: 117kg

Klik voor meer informatie over de Yamaha AvantGrand digitale vleugel N 1X

Wilt u liever eerst kennismaken voordat u een piano van ons koopt of huurt? Wij eigenlijk ook.

Het kopen van een piano is geen kleine beslissing, daarom nodigen wij u uit om in één van onze showrooms te komen proefspelen. U kunt dan gelijk verschillende piano's uitproberen.

Als u hier uw persoonlijke informatie invult nemen wij contact met u op.

Deze website is beschermd door reCAPTCHA. Google's Privacyverklaring en Algemene voorwaarden zijn hier van toepassing.

Yamaha digitale piano AvantGrand N 1X

Als derde model van de in 2009 door Yamaha geïntroduceerde AvantGrand-serie laat Yamaha in maart 2011 de wereld kennis maken met de kleinste AvantGrand met vleugelmechaniek: De N 1.

In 2019 is de Yamaha AvantGrand N 1X geïntroduceerd. Deze piano is technisch vrijwel gelijk aan de N 1. De sample is de tegenwoordige Yamaha CFX/Bösendorfer Imperial Sampling. Deze sample wordt nu gebruikt over de gehele Yamaha CLP, CSP en AvantGrand serie. De versterking, de speakers en het mechaniek zijn de verschillen tussen de diverse types.

Net als het grotere model de N-3X beschikt de N-1X over een echt klavier met hamertjes, afkomstig uit Yamaha's akoestische vleugel C-2, maar is de klankopwekking voorts digitaal. Hierdoor valt de N1X net als zijn grotere broers eveneens in de categorie 'hybride piano's'.

Ondanks dat de N 1X een compacter instrument is en lichter oogt (let wel nog altijd 120 kilo schoon aan de haak!) is de klank er niet minder om. Ook in deze kleinste Avant Grand is de Yamaha CFX/Bösendorfer Imperial Sampling klank buitengewoon goed uitgebalanceerd door het gebruik van meerdere 30 Watt versterkers en maar liefst 6 speakers die zo geplaatst zijn dat de klankbeleving optimaal is.

Gezien de prijsstelling kan deze N 1X een waardige opvolger worden genoemd van Yamaha's geroemde GranTouch-model GT-1. Deze laatstgenoemde wordt nog steeds veelvuldig door professionele musici over de hele wereld gebruikt voor live uitvoeringen in concert- en theaterzaal vanwege de relatief grote mobiliteit en vanwege het feit dat het instrument geen stemming behoeft. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat de N 1X ditzelfde lot beschoren zal zijn.

Let wel op. Een AvantGrand instrument heeft wel zo nu en dan onderhoud nodig aan het mechaniek, gelijk aan een mechaniek van een akoestische vleugel ! Het is namelijk zo goed als hetzelfde mechaniek...

Om meer informatie te vinden op de Yamaha website klik hier.

Klik op het onderstaande logo om uw aan te melden bij Yamaha voor 3 jaar extra garantie!