Yamaha Clavinova CLP 665GP  -  Digitale Vleugels

Yamaha Clavinova CLP 665GP  -  Digitale Vleugels

Artikel Adviesprijs Clavisprijs Huurprijs p/m  
CLP665GP-PE Zwart hoogglans € 5 190.00 € 4 055.00 € 173.00 € 173.00 Kopen
CLP665GP-PWH Wit hoogglans € 5 887.00 € 4 295.00 € 196.23 € 196.23 Kopen

Voorraad en proefspelen digitale vleugel

U kunt op dit instrument komen proefspelen in: Delft

Specificaties digitale vleugel

  • 88 toets GH 3X klavier, Ivory keytop, escapement
  • Sampling Yamaha CFX, Bösendorfer Imperial
  • CFX Binaural Sampling
  • Virtual Resonance Modeling (VRM)
  • 256-stemmige polyfonie
  • 36 klanken + 20 ritmes
  • 16 sporen recorder, 250 songs, USB Audio Recorder
  • USB-to-host, USB-to-device, Built-in BlueTooth
  • Speakers 2 x 16 cm, 2 x 8 cm. Duo versterker 2 x 10, 2x 25 Watt

H x B x D: 93cm x 143cm x 115cm, gewicht: 103kg

Klik voor meer informatie over de Yamaha Clavinova digitale vleugel CLP 665GP

Optionele accessoires digitale vleugel

Wilt u liever eerst kennismaken voordat u een piano van ons koopt of huurt? Wij eigenlijk ook.

Het kopen van een piano is geen kleine beslissing, daarom nodigen wij u uit om in één van onze showrooms te komen proefspelen. U kunt dan gelijk verschillende piano's uitproberen.

Als u hier uw persoonlijke informatie invult nemen wij contact met u op.

Deze website is beschermd door reCAPTCHA. Google's Privacyverklaring en Algemene voorwaarden zijn hier van toepassing.

Yamaha Clavinova CLP 665GP

Klankbron

De digitale vleugel van Yamaha, de Clavinova CLP 665GP heeft twee concertvleugels als basis. Dit zijn samples van de Yamaha CFX en de Bösendorfer Imperial. De beide concertvleugels hebben een eigen type klank. De ene is helder en briljant, de ander rond en warm. Door deze klankverschillen tussen de twee belangrijkste samples is de CLP 600 serie voor iedereen toegankelijk.

Daarnaast zijn er verschillende samples die het creëren van verschillende klanken bewerkstelligen. Wanneer er een toets hard of zacht wordt aangeslagen veranderd niet alleen het volume maar ook de klank van de toon. Ook het terugkomen van de toets, wanneer de toon weer wordt gedempt, is een aparte sample. Of u met of zonder pedaal speelt. Al deze manieren van spelen zorgt voor verschillende klanken. Dit zit allemaal in de Yamaha Clavinova CLP 600 serie

Het bedieningspaneel is zo onopvallend mogelijk gepositioneerd aan de linkerzijde van het klavier. Deze is eenvoudig en intuïtief te bedienen. Alle instellingen zijn via een simpele menustructuur eenvoudig aan te passen aan uw wensen.

Mechaniek

Het mechaniek welke Yamaha gebruikt in de Yamaha CLP 665GP is het vernieuwde GH3 mechaniek. Deze heet nu GH 3X. “GH” staat voor “Graded Hammer” wat betekend dat de baskant, net zoals bij een akoestische piano,  meer speelgewicht heeft dan de diskant.
Daarnaast heeft het mechaniek een voelbare afknik (escapement). Dit ontstaat bij het indrukken van een toets op een akoestische piano of vleugel. Deze afknik of de afval is voelbaar omdat de verbinding tussen het mechaniek en de toets wordt verbroken.
De bovenkant van de toets bestaat uit een kunststof materiaal welke men “Ivorit” noemt. Voorheen werd in veel gevallen ivoor gebruikt als toets beleg. Dit materiaal is uiterst zeldzaam en wordt gelukkig niet of nauwelijks meer gebruikt in de piano industrie. Ivoor had echter wel het voordeel dat deze het vocht van je vingers opnam en dat je altijd “grip” bleef houden tijdens het spelen. Ivorit heeft enigszins dezelfde eigenschappen en voelt beter aan als volledig kunststof.

Speakers en versterker

De Yamaha Clavinova CLP 665GP heeft totaal vier speakers, 2 met 16 cm. doorsnede en 2 met 8 cm. doorsnede. De twee versterkers (Duo Amp)hebben een vermogen van 2x 25 watt en 2x 10 watt.
Het aantal speakers en de kwaliteit hiervan is samen met de versterker een belangrijk component in de digitale piano. Hoe groter, hoe meer, hoe beter de kwaliteit, hoe mooier de klank uit die speakers komt. U hoort tenslotte een geluidsopnamen van een akoestische piano en deze komt het best tot zijn recht wanneer er veel lucht in beweging wordt gezet.
Het vermogen van de versterker en speaker zorgt voor een rijkere vollere klank. Het volume kan daardoor ook worden vergroot, echter de pianist bepaald uiteindelijk het volume.

Om meer informatie te vinden op de Yamaha website klik hier.

Klik op het bovenstaande logo om uw aan te melden bij Yamaha voor 3 jaar extra garantie!