Roland Digitale Vleugel GP 7  -  Digitale Vleugels

Roland Digitale Vleugel GP 7  -  Digitale Vleugels

Artikel Adviesprijs Clavisprijs Huurprijs p/m  
GP7-PE Zwart hoogglans € 20.570,00 € 18.699,00 € 342,83 € 342,83 Kopen

Voorraad en proefspelen

Wilt u proefspelen op dit instrument? Neem dan contact met ons op

Specificaties

 • 88-toets PHA III klavier met escapement
 • V-Piano Modeling Technologie
 • Open klankbronsysteem (nieuwe klanken)
 • Tot 264-stemmige polyfonie
 • 30 preset- en 100 userklanken
 • Meerkanaals spekersysteem
 • Traploos damperpedaal
 • Uitschuifbare en opklapbare toetsenklep

H x B x D: 94cm x 148cm x 150cm, gewicht: 0kg

Klik voor meer informatie

Downloads

 Engelstalige brochure Roland GP 7

 Nederlandstalige brochure Roland digitale piano serie

Optionele accessoires

Jahn 5400
Jahn 5400

Jahn 5400

 € 205,00
Piattino klein vleugel
Piattino klein vleugel

Piattino klein vleugel

 € 129,00
Roland UM ONE MK2
Roland UM ONE MK2

Roland UM ONE MK2

 € 39,00

Wilt u liever eerst kennismaken voordat u een piano van ons koopt of huurt? Wij eigenlijk ook.

Het kopen van een piano is geen kleine beslissing, daarom nodigen wij u uit om in één van onze showrooms te komen proefspelen. U kunt dan gelijk verschillende piano's uitproberen.

Als u hier uw persoonlijke informatie invult nemen wij contact met u op.

Roland digitale vleugel GP 7 (V-Piano Grand)

Een vleugel in hart en nieren

Met een compleet nieuwe modelingaanpak en een ongelooflijk realistische toon en respons heeft Rolands V-Piano Grand (GP 7) sinds zijn verschijning in 2009 zowat alle prestigieuze prijzen ter wereld in ontvangst mogen nemen. Voor veeleisende pianisten bestaat er inmiddels geen alternatief meer. Kán zo een sterk concept nog evolueren? Het antwoord luidt: V-Piano Grand. Een prachtige vleugelombouw gekoppeld aan een uniek meerkanaals-versterkingssysteem, dat één en al realisme uitstraalt, doen de grenzen tussen het digitale en akoestische domein vervagen en laten maar één conclusie toe: dit is een prachtinstrument. De V-Grand is trouwens meer dan een onderscheiden klankbron in een ander jasje: we hebben de technologie opnieuw verbeterd en nieuwe modellen aan het aanbod toegevoegd. Welkom dus in een nieuw hoofdstuk van de ongebreidelde muzikale en technische mogelijkheden.

 • Revolutionaire V-Piano modelingtechnologie in een stijlvolle vleugelombouw
 • Meerkanaals-versterkingssysteem voor een “akoestische” vleugelweergave
 • Hoogwaardig PHA III “Ivory Feel”-klavier met drukpunt
 • Progressief traploos demperpedaal met dezelfde respons als op een akoestische vleugel
 • Prachtige, traditioneel ogende en uiterst verfijnde vleugelombouw
 • Nieuwe pianomodellen, die perfect op de V-Piano Grand zijn afgestemd

Een instrument van vlees en bloed 
De V-Piano Grand overtroeft alle bekende technologische benaderingen met een klankbron “van vlees en bloed”. Elke gespeelde noot klinkt immers van begin tot einde “echt”. Op de V-Piano Grand zijn “velocity switches” en "loops" volledig uit den boze – je moet het realisme gehoord hebben om het te geloven. Organisch, natuurlijk, prachtig – de V-Piano Grand is gewoon een droom van een instrument.

De klank krijgt de nodige ruimte 
In tegenstelling tot zijn voorgangers hanteert de V-Piano Grand een intelligente meerkanaals-audiotechnologie, die noch de pianist, noch zijn publiek ooit de indruk geeft dat het geluid uiteindelijk door luidsprekers wordt voortgebracht. Alle bestanddelen van het pianogeluid worden namelijk op de “akoestisch juiste” plaatsen weergegeven en staan bovendien in functie van de manier van spelen. Dit levert als het ware een natuurlijk 3D-geluidsbeeld op. De pianist hoort bijvoorbeeld dat de hamers zich dichter bij hem bevinden dan de meetrillende snaren. Deze ruimtelijke verdeling wordt in realtime berekend en zorgt op die manier voor een perfect akoestische illusie. Ook vanop een afstand (lees: in het publiek) heb je nog duidelijk de indruk dat dit gewoon geen digitaal instrument kán zijn… Deze ruimtelijke weergave wordt bovendien op elk pianomodel afgestemd. Ook in dat opzicht is de V-Piano Grand dus uniek.

Sound Designer
De V-Piano Grand bevat “Vintage”-pianomodellen die, qua maturiteit en rijkdom, nauw bij een akoestische kwaliteitsvleugel aansluiten. Verder zijn er futuristische “Vanguard”-modellen, plus de mogelijkheid eigen klanken te maken. Verander bijvoorbeeld de hardheid van de hamerviltjes en experimenteer met exotische snaarcombinaties, stemmingen en materiaalsoorten, zoals bijvoorbeeld drie zilveren snaren per toets. Bespeel een droom van een vleugelpiano of “bouw” eindelijk uw droominstrument – alles kan gewoon.

Innovatieve ombouw 
Als eerste Roland-instrument is de V-Piano Grand voorzien van een klep in spiegelafwerking, die half kan worden gesloten om het bedieningspaneel te verbergen. De klep kan trouwens ook naar binnen worden geschoven. Tot nogtoe hadden de Roland-piano’s hetzij een klappende, hetzij een schuifklep, maar de V-Piano combineert deze twee principes om een “klassieke” uitstraling te verzekeren: pas wanneer u de klep volledig naar binnen drukt, wordt het bedieningspaneel zichtbaar. Om het bedieningspaneel te verbergen hoeft u de opgeklapte klep maar iets verder uit te trekken. De lessenaar kunt u uiteraard neerklappen. Als u het deksel dan sluit, is de bovenkant van de V-Piano Grand helemaal vlak.

Klik op het bovenstaande logo om uw aan te melden bij Roland voor 1 jaar extra garantie!