Yamaha Arius YDP 163  -  Digitale Piano's

Yamaha Arius YDP 163  -  Digitale Piano's

Artikel Adviesprijs Clavisprijs Huurprijs p/m  

Specificaties digitale piano

  • 88 toets GH3 klavier (Ivorite)
  • 10 klanken met verbeterde Pure CF Sound engine 
  • 192-stemmige polyfonie
  • Dual / Layer functie
  • Nieuwe reverb en demper resonantie
  • 2-sporige opnamerecorder (11.000 noten)
  • USB-to-host
  • Versterker met Acoustic en Stereophonic Optimizer
  • 2 speakers, versterker 2 x 20 Watt
  • Verbinding met Piano controller App mogelijk via de Yamaha UD BT01                                                                                                                              

H x B x D: 85cm x 136cm x 42cm, gewicht: 42kg

Klik voor meer informatie over de Yamaha Arius digitale piano YDP 163

Optionele accessoires digitale piano

Wilt u liever eerst kennismaken voordat u een piano van ons koopt of huurt? Wij eigenlijk ook.

Het kopen van een piano is geen kleine beslissing, daarom nodigen wij u uit om in één van onze showrooms te komen proefspelen. U kunt dan gelijk verschillende piano's uitproberen.

Als u hier uw persoonlijke informatie invult nemen wij contact met u op.

Deze website is beschermd door reCAPTCHA. Google's Privacyverklaring en Algemene voorwaarden zijn hier van toepassing.

Yamaha digitale piano Arius YDP 163

De beste digitale piano is de piano die met de pianist meegroeit. Naarmate het niveau van de pianist stijgt, is een klavier vereist dat gebouwd is voor het serieuzere werk. De Yamaha Arius YDP-163 beschikt over het Graded Hammer 3-klaviermechaniek met drie sensoren en toetsbeleg van synthetisch ivoor, wat de pianist een gevoel en respons geeft die doen denken aan enkele van de beste vleugels in de geschiedenis. De Pure CF-klankopwekking van de YDP-163 levert de klank van de Yamaha CFIIIS-concertvleugel nog expressiever voor de meer ervaren speler met een krachtige 20 Watt-stereoversterker.

Dankzij de polyfonie van 192 noten, kunnen veel van de meest complexe pianocomposities worden gespeeld zonder dat er noten wegvallen en aangehouden noten klinken natuurgetrouw uit. De YDP 163 heeft alle gemakken van een elektrische piano zonder in te boeten op de prestaties van een akoestische piano.

Pianogeluidskwaliteit die alleen mogelijk is bij Yamaha

De Pure CF-klankopwekking is het resultaat van vele jaren geschiedenis en expertise in het vervaardigen van piano's, gecombineerd met uiterst moderne samplingtechnologie. Yamaha is de marktleider in digitale pianotechnologie en dit is duidelijk als u luistert naar Yamaha digitale piano's die gebruikmaken van de Pure CF-klankopwekking. Het geluid van de vermaarde Yamaha CFIIIS 274cm concertvleugel wordt natuurgetrouw gereproduceerd, waardoor ongelooflijke dynamiek en expressie mogelijk zijn, wat digitale piano's die met Pure CF zijn uitgerust, de naam Yamaha waardig maakt.

Uitstekende bespeelbaarheid en gevoel

Het 88 toetsen tellende GH3-pianoklavier (Graded Hammer 3 sensor) biedt een zwaardere aanslag in het laag en een lichtere aanslag in het hoog, net als bij de hamers in een akoestische piano. Het Graded Hammer III (GH3) klavier is uitgevoerd met synthetisch ivoren toetsoppervlak voor optimale grip en speelt zo goed als een echte vleugel. 

GH3 is ideaal voor elke pianist, omdat oefenen met het GH3-mechaniek helpt een goede vingertechniek op te bouwen voor het spelen op een akoestische piano. Bovendien maakt de matte afwerking van de zwarte toetsen ze minder glad, wanneer ze gedurende langere perioden worden bespeeld.

Pedaalgebruik biedt een extra realistisch niveau

De halfdemperpedaalregeling geeft meer gedetailleerde nuance en subtiliteit bij het spelen, die u normaal alleen bij pedaalgebruik op een vleugel ervaart. Deze functie zorgt voor traploos regelen van de duur van de sustain, van kort tot volledig, afhankelijk van hoever het sustainpedaal wordt ingetrapt. Stereo sustainsamples bieden zachte, warme reflecties wanneer het demperpedaal wordt ingetrapt. Net zo biedt demperresonantie brede en diepe reflecties wanneer het pedaal wordt gebruikt. Het resultaat is een realistischer geluid, vergelijkbaar met dat van een akoestische piano. Het is mogelijk de subtiele veranderingen op te merken die plaatsvinden op het moment dat de pianist het pedaal begint in te trappen bij het bespelen van een toets.