Yamaha Hybrid Piano NU 1  -  Digitale Piano's

Yamaha Hybrid Piano NU 1  -  Digitale Piano's

Artikel Adviesprijs Clavisprijs Huurprijs p/m  
NU1-PE Zwart hoogglans € 5.109,00 € 3.995,00 € 85,15 € 85,15 Kopen

Voorraad en proefspelen

U kunt op dit instrument komen proefspelen in: Amsterdam en Nieuwegein

Specificaties

 • 88 toets Real Upright Piano Action klavier
 • 5 klanken met CFX sampling
 • 256-stemmige polyfonie
 • 3 pedalen met halfpedaal demper
 • 50 preset songs
 • Opnamerecorder met 10 usersongs
 • MIDI In/Out, USB to host/to Device Stereo
 • AUX In/Out
 • 4 speakers, versterker 2x 40 Watt

H x B x D: 103cm x 150cm x 46cm, gewicht: 109kg

Klik voor meer informatie

Downloads

 Engelstalige brochure Yamaha NU 1

 Nederlandstalige handleiding Yamaha NU 1

 Nederlandstalige handleiding computer aansluitmogelijkheden

 Specificaties en kenmerken Yamaha NU 1

Optionele accessoires

Polyester Polish
Polyester Polish

Polyester Polish

 € 17,95
Set Digitale piano luxe
Set Digitale piano luxe

Set Digitale piano luxe

 € 210,00
Yamaha HPH 200
Yamaha HPH 200

Yamaha HPH 200

 € 119,00
Yamaha UD WL01
Yamaha UD WL01

Yamaha UD WL01

 € 80,00
Yamaha i-UX1 voor iPad
Yamaha i-UX1 voor iPad

Yamaha i-UX1 voor iPad

 € 79,00

Wilt u liever eerst kennismaken voordat u een piano van ons koopt of huurt? Wij eigenlijk ook.

Het kopen van een piano is geen kleine beslissing, daarom nodigen wij u uit om in één van onze showrooms te komen proefspelen. U kunt dan gelijk verschillende piano's uitproberen.

Als u hier uw persoonlijke informatie invult nemen wij contact met u op.

Yamaha digitale piano NU 1

Aanbieding is enkel geldig op onze demonstratiemodellen!

 • Hoogwaardige hybride piano.
 • Vanwege het echte klavier en mechaniek geen enkele concessie t.o.v. een akoestische piano.
 • Bronklank van Yamaha's vermaarde CFIIIS concertvleugel
 • Elegant design en gunstige prijsstelling

De Yamaha NU1 is verkrijgbaar in een zwarte hoogglans afwerking, de Polished Ebony.  De Yamaha NU1 ziet er eigenlijk net zo uit als een echte akoestische piano, maar dan in een modern jasje. Kortom, deze piano past ongetwijfeld in ieder interieur, groot of klein, jong of oud. De NU1 heeft de vorm gekregen van een kleine buffetpiano en het geheel voelt bijzonder stevig aan. Zo merk je dat je degelijke stevigheid voor je hebt staan en dat wellicht iedere pianist zich zonder enig probleem zal kunnen uitleven op deze piano.

Mede dankzij het klavier voelt deze NU1 bijzonder realistisch aan. Wanneer je hoort wat hiervan het geheim is, wordt ook meteen duidelijk waarom deze piano zo goed aanvoelt aan je vingers. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van een echt 88 toetsen tellend klavier, inclusief mechaniek. Het gevoel dat je dus krijgt wanneer je de NU1 bespeelt is de werkelijkheid, geen imitatie en geen pogingen om een zo werkelijk mogelijk gevoel te geven. Het enige wat ontbreekt zijn echte snaren, maar dit wordt opgelost door middel van een speciaal ontworpen mechanisme waarbij het klavier en de hamers het authentieke geluid van een akoestische piano reproduceren.

De manier waarop het geluid naar de buitenwereld wordt gestuurd, is eveneens van zeer hoge kwaliteit en is zowel voor de pianist als de luisteraar een verademing. Dit heeft ook te maken met de fenomenale nieuwe CFX samplingtechnologie. De NU1 is de eerste digitale Yamaha piano die de nieuwe CFX concertvleugel klank in zich heeft. Yamaha heeft iedere noot van deze concertvleugel in al zijn facetten gesampled en geimplementeerd in de NU1.

Het bedieningspaneel van de Yamaha NU1 bevindt zich aan de linkerkant naast het klavier en bestaat uit een LED display met zeven tekens en een aantal drukknoppen. Yamaha heeft de visuele aandacht zo weinig mogelijk willen richten op het bedieningspaneel, waardoor ze de drukknoppen tot een minimum hebben herleid. Hierdoor moet je af en toe wel eens combinaties indrukken die je enkel en alleen kan vinden door de handleiding te raadplegen.

Natuurlijk vinden we de drie verschillende pedalen terug (sustain, sustenuto en una corda), gezien ze onontbeerlijk zijn voor de pianist. Het is eveneens mogelijk om met het zogenaamde ‘half-pedaal’ te spelen. Net zoals op een echte akoestische piano, kan je de impact van de pedalen zelf nuanceren en zal je eveneens de juiste weerstand voelen wanneer je de pedalen indrukt. Kortom, je voeten en handen worden verwend! 

De Yamaha NU1 heeft een beperkt aantal klanken waaruit je kan kiezen, wat eigenlijk helemaal niet erg is. Het is duidelijk dat Yamaha zich focust op vijf klanken die zo natuurgetrouw moeten klinken en zeker met als hoofdklank de piano afkomstig van de nieuwe CFX concertvleugel. Verder kan je een metronoom laten meelopen en indien nodig eenvoudig het klavier transponeren. De aanslaggevoeligheid is instelbaar in vier verschillende standen, waaronder vast, zacht, gemiddeld en hard.

Je kan eveneens de piano in welgeteld zeven verschillende stemmingen zetten, zonder dat er een stemmer moet ingehuurd worden. Dit is trouwens een van de pluspunten van een hybride piano in het algemeen.De NU1 geeft het comfort en het realistisch gevoel van een akoestische piano, met het verschil dat deze piano nooit maar dan ook nooit een stembeurt nodig zal hebben en niet gevoelig is aan temperatuurschommelingen en droge of vochtige omstandigheden.

De Intelligente Akoestische Regeling zorgt ervoor dat zowel hoge als lage geluiden op een laag volume nog steeds duidelijk en helder hoorbaar zijn. Als het nodig blijkt te zijn, kan je deze parameters zelfs nog zelf aanpassen. Net zoals bij alle concurrenten kan je met de Yamaha NU1 opnames maken à volonté, zowel op het interne geheugen van de piano als op een externe USB stick. Het opgenomen formaat dat wordt gehandhaafd, is het alom gekende .wav formaat (44.1kHz, 16-bit, stereo). Je kan echter niet in MP3-formaat opnemen, wat wel veel couranter wordt gebruikt, maar eigenlijk van veel slechtere kwaliteit is. Dit is dus een vrij bewuste en begrijpelijke keuze van Yamaha. Waarom zou je het beste van het beste willen hebben qua klankopwekking bij de piano zelf en dan inboeten op de opnamekwaliteit?

Het is eveneens mogelijk om je spel op te nemen in MIDI-formaat - zowel op het interne geheugen als op een externe USB-stick. Naast het opnemen zelf kan je met de NU1 ook opgenomen songs afspelen via het interne geheugen of via een externa USB-stick. Handig om bijvoorbeeld mee te spelen met je favoriete songs of om gewoonweg gezellig een muziekje op te zetten. Deze externe USB-stick kan je trouwens aan de rechterzijde onder het klavier inpluggen naast de MASTER volume draaiknop en de twee hoofdtelefooningangen.

De algemene aansluitingsmodule vind je terug aan de rechterzijde verscholen onder het klavier, mooi uit het zicht. Van links naar rechts vinden we de USB TO HOST aansluiting die het mogelijk maakt om een computer aan te sluiten; daarnaast hebben we een MIDI IN en MIDI OUT aansluiting en nog L en R AUX IN om extern audioapparatuur aan te sluiten en L en R AUX OUT om het geluid van de NU1 nog uit te versterken door middel van externe versterkers. Spijtig genoeg vinden we geen handig haakje terug om je hoofdtelefoon aan te hangen wanneer je gedaan hebt met spelen.

Klik op het bovenstaande logo om uw aan te melden bij Yamaha voor 3 jaar extra garantie!