Yamaha Clavinova CSP 170  -  Digitale Piano's

Yamaha Clavinova CSP 170  -  Digitale Piano's

Artikel Adviesprijs Clavisprijs Huurprijs p/m  
CSP170B Zwart mat € 3 615.00 € 2 410.00 € 120.50 € 120.50 Kopen
CSP170WH Wit mat € 3 615.00 € 2 735.00 € 120.50 € 120.50 Kopen
CSP170PE Zwart hoogglans € 4 144.00 € 2 929.00 € 138.13 € 138.13 Kopen

Voorraad en proefspelen digitale piano

Zwart mat is op voorraad in: Centraal Magazijn

U kunt op dit instrument komen proefspelen in: Amsterdam

Specificaties digitale piano

  • 88 toets Natural Wood NWX klavier, Ivory keytop, escapement
  • Sampling Yamaha CFX, Bösendorfer Imperial
  • CFX Binaural Sampling
  • Virtual Resonance Modeling (VRM)
  • 256-stemmige polyfonie
  • 692 Voices + 29 Drum/SFX Kits, 396 Pro Styles, 34 Session Styles, 4 Free Play Styles, 36 Pianist Styles
  • USB-to-host/device, Ipad
  • Speakers 2 x 16 cm, 2 x 8 cm. Duo versterker 2 x 45 Watt

 

H x B x D: 104cm x 141cm x 47cm, gewicht: 67kg

Klik voor meer informatie over de Yamaha Clavinova digitale piano CSP 170

Optionele accessoires digitale piano

Wilt u liever eerst kennismaken voordat u een piano van ons koopt of huurt? Wij eigenlijk ook.

Het kopen van een piano is geen kleine beslissing, daarom nodigen wij u uit om in één van onze showrooms te komen proefspelen. U kunt dan gelijk verschillende piano's uitproberen.

Als u hier uw persoonlijke informatie invult nemen wij contact met u op.

Deze website is beschermd door reCAPTCHA. Google's Privacyverklaring en Algemene voorwaarden zijn hier van toepassing.

Yamaha Clavinova CSP 170

Klankbron

De nieuwste digitale piano van Yamaha, de Clavinova CSP 170 een grote verscheidenheid aan instrumenten. Deze heeft twee concertvleugels als basis. Dit zijn samples van de Yamaha CFX en de Bösendorfer Imperial. De beide concertvleugels hebben een eigen type klank. De ene is helder en briljant, de ander rond en warm. Door deze klankverschillen tussen de twee belangrijkste samples is de CSP 170 voor iedereen toegankelijk. Maar daarnaast heeft de CSP serie wel 692 Voices + 29 Drum/SFX Kits. Allemaal te selecteren via de aantrekkelijk Smart Pianist App. Ook een ritme sectie met 470 styles zijn beschikbaar! Als laatste beschikt deze leuke digitale piano over een grote selectie van pianolessen die of via het notenschrift of via oplichtende toetsen te volgen is. 

Mechaniek

Het mechaniek welke Yamaha gebruikt in de Yamaha CSP 170 is het NWX. Uiteraard is deze ook voorzien van “Graded Hammer” echter nu is de kern van de toets van hout waarbij u nog meer de “feel” van een akoestisch instrument krijgt. 
Daarnaast heeft ook het NWX mechaniek een voelbare afknik (escapement). Dit ontstaat bij het indrukken van een toets op een akoestische piano of vleugel. Deze afknik of de afval is voelbaar omdat de verbinding tussen het mechaniek en de toets wordt verbroken. 
De bovenkant van de toets bestaat uit een kunststof materiaal welke men “Ivorit” noemt. Voorheen werd in veel gevallen ivoor gebruikt als toets beleg. Dit materiaal is uiterst zeldzaam en wordt gelukkig niet of nauwelijks meer gebruikt in de piano industrie. Ivoor had echter wel het voordeel dat deze het vocht van je vingers opnam en dat je altijd “grip” bleef houden tijdens het spelen. Ivorit heeft enigszins dezelfde eigenschappen en voelt beter aan als volledig kunststof.

Speakers en versterker

De Yamaha Clavinova CSP 170 heeft vier speakers, waarvan er twee een doorsnede van 16 cm. hebben en twee een doorsnede van 8 cm. Daarnaast gebruik de Clavinova CSP 170 een duo versterker van elk 2x 45 watt. Dat houd dus in dat ieder paar speakers een eigen versterker hebben om deze optimaal te laten klinken. 
Het aantal speakers en de kwaliteit hiervan is samen met de versterker een belangrijk component in de digitale piano. Hoe groter, hoe meer, hoe beter de kwaliteit, hoe mooier de klank uit die speakers komt. U hoort tenslotte een geluidsopnamen van een akoestische piano en deze komt het best tot zijn recht wanneer er veel lucht in beweging wordt gezet. 
Het vermogen van de versterker en speaker zorgt voor een rijkere vollere klank. Het volume kan daardoor ook worden vergroot, echter de pianist bepaald uiteindelijk het volume.

Om meer informatie te vinden op de Yamaha website klik hier.

Klik op het bovenstaande logo om uw aan te melden bij Yamaha voor 3 jaar extra garantie!