Yamaha Clavinova CLP 745  -  Digitale Piano's

Yamaha Clavinova CLP 745  -  Digitale Piano's

Artikel Adviesprijs Clavisprijs Huurprijs p/m  

CLP745-B

Zwart mat

€ 3 457.00 € 2 399.00 € 115.23 € 115.23 Kopen

CLP745-PE

Zwart hoogglans

€ 4 072.00 € 2 895.00 € 135.73 € 135.73 Kopen

CLP745-R

Palissander

€ 3 457.00 € 2 445.00 € 115.23 € 115.23 Kopen

CLP745-WH

Wit mat

€ 3 457.00 € 2 595.00 € 115.23 € 115.23 Kopen

Voorraad en proefspelen digitale piano

U kunt op dit instrument komen proefspelen in: Amsterdam, Delft en Nieuwegein

Specificaties digitale piano

  • 88-GrandTouch-S Wood with Ivory keytop, escapement
  • Sampling Yamaha CFX, Bösendorfer Imperial
  • CFX/Imperial Binaural Sampling bij hoofdtelefoon gebruik
  • Virtual Resonance Modeling (VRM)
  • 38 klanken + 20 ritmes
  • 16 sporen recorder, 250 songs, USB Audio Recorder
  • USB-to-host/device, Built-in BlueTooth Audio receiver, BlueTooth MIDI
  • Speakers 2 x 16 cm, 2 x 8 cm. Duo Amp 2 x 50 Watt
  • Optioneel leverbaar Yamaha UD-WL01 voor connectie met uw iOS en Android device
  • USB kabel voor connectie iPad/iPhone (iOS) device met Smart Pianist App

H x B x D: 101cm x 147cm x 46cm, gewicht: 60-63kg

Klik voor meer informatie over de Yamaha Clavinova digitale piano CLP 745

Wilt u liever eerst kennismaken voordat u een piano van ons koopt of huurt? Wij eigenlijk ook.

Het kopen van een piano is geen kleine beslissing, daarom nodigen wij u uit om in één van onze showrooms te komen proefspelen. U kunt dan gelijk verschillende piano's uitproberen.

Als u hier uw persoonlijke informatie invult nemen wij contact met u op.

Deze website is beschermd door reCAPTCHA. Google's Privacyverklaring en Algemene voorwaarden zijn hier van toepassing.

Yamaha Clavinova CLP 745 

Klankbron

De Yamaha Clavinova CLP 745 heeft twee concertvleugels als basis. Dit zijn samples van de Yamaha CFX (nieuwste concertvleugel van Yamaha) en de Bösendorfer Imperial. De beide concertvleugels hebben een eigen type klank. De ene is helder en briljant, de ander rond en warm. Door deze klankverschillen tussen de twee belangrijkste samples is de Yamaha Clavinova CLP 700 serie voor iedereen toegankelijk.

De modellen uit de CLP 700 serie zijn de eerste instrumenten van Yamaha die zijn uitgerust met de samples van de fortepiano, de voorloper van de moderne piano. Deze zijn eenvoudiger dan die van een moderne piano en sterven veel sneller uit. Het horen van de geluiden van de instrumenten die werden bespeeld toen Mozart, Beethoven en Chopin hun werken componeerden, zou de oorspronkelijke bedoeling achter de noten op de pagina moeten belichten. Hier is een nieuwe kans om met historische componisten te communiceren door deze historische instrumenten te bespelen.

Bij hoofdtelefoon gebruik krijgt u twee andere samples te horen, eveneens van de Yamaha CFX en de Bösendorfer Imperial maar op een andere manier gesampled. Binaurale sampling is een samplingmethode waarbij speciale microfoons op het hoofd van een paspop worden geplaatst in dezelfde posities als de oren van de pianist om pianogeluiden vast te leggen zoals ze in werkelijkheid klinken. Yamaha heeft voor deze methode gekozen om de sfeer en volledige, natuurlijke resonantie van akoestische piano's in Clavinova-piano's te creëren. Dit geeft pianisten het gevoel alsof ze aan een vleugel zitten, zelfs als ze met een hoofdtelefoon spelen. De beleving is zo aangenaam dat ze vergeten dat ze een hoofdtelefoon dragen, ongeacht hoe lang ze blijven spelen.

Yamaha Clavinova CLP Binaural Samplingtechniek

De samples die u hoort via de speakers zijn samples die gemaakt zijn in de ruimte waar het instrument zich op dat moment bevindt. 

Daarnaast zijn er verschillende samples die het creëren van verschillende klanken mogelijk maken. Wanneer er een toets hard of zacht wordt aangeslagen verandert niet alleen het volume maar ook de klank van de toon. Ook het terugkomen van de toets, wanneer de toon weer wordt gedempt, is een aparte sample. Of u met of zonder pedaal speelt. Al deze manieren van spelen zorgt voor verschillende klanken. Dit zit allemaal in de Yamaha Clavinova CLP 700 serie

Het bedieningspaneel is zo onopvallend mogelijk gepositioneerd aan de linkerzijde van het klavier. Deze is eenvoudig en intuïtief te bedienen. Alle instellingen zijn via een simpele menustructuur eenvoudig aan te passen aan uw wensen.

Mechaniek

Het mechaniek welke Yamaha gebruikt in de Yamaha CLP-745 is het nieuw ontwikkelde Yamaha GrandTouch-S houten klavier echter nu is de kern van de witte toets van hout waarbij u nog meer de “feel” van een akoestisch instrument krijgt. Dit nieuwe mechaniek geeft een aangename respons waardoor een nauwkeurige controle van de toon mogelijk is. Uiteraard is deze ook voorzien van “Graded Hammer”, wat inhoudt dat het gewicht van de toets afloopt van de baskant naar de diskant. 
Daarnaast heeft ook het GrandTouch-S mechaniek een voelbare afknik (escapement). Dit ontstaat bij het indrukken van een toets op een akoestische piano of vleugel. Deze afknik of de afval is voelbaar omdat de verbinding tussen het mechaniek en de toets wordt verbroken.

De bovenkant van de toets bestaat uit een kunststof materiaal welke men “Ivorit” noemt. Voorheen werd in veel gevallen ivoor gebruikt als toets beleg. Dit materiaal is uiterst zeldzaam en wordt gelukkig niet of nauwelijks meer gebruikt in de piano industrie. Ivoor had echter wel het voordeel dat deze het vocht van je vingers opnam en dat je altijd “grip” bleef houden tijdens het spelen. Ivorit heeft enigszins dezelfde eigenschappen en voelt beter aan als volledig kunststof.

Speakers en versterker

De Yamaha Clavinova CLP 745 heeft vier speakers met een doorsnede van 2x 16 en 2x 8cm.  Daarnaast gebruikt de CLP 745 een duo versterker van elk 50 watt. Dat houdt in dat de twee 16 cm en de twee 8 cm speakers een eigen versterker hebben om deze zo optimaal mogelijk te laten klinken.

Het aantal speakers en de kwaliteit hiervan is samen met de versterker een belangrijk component in de digitale piano. Hoe groter, hoe meer, hoe beter de kwaliteit, hoe mooier de klank uit die speakers komt. U hoort tenslotte een geluidsopname van een akoestische piano en deze komt het best tot zijn recht wanneer er veel lucht in beweging wordt gezet.
Het vermogen van de versterker en speaker zorgt voor een rijkere vollere klank. Het volume kan daardoor ook worden vergroot, echter de pianist bepaalt uiteindelijk het volume!

Yamaha App "Smart Pianist V2.0"

Smart Pianist is een speciale app met een prachtige grafische interface en vele ongelooflijke mogelijkheden om te gebruiken samen met uw compatible Yamaha digitale piano.

De YDP-S54 is compatibel met Smart Pianist V2.0

Hebt u ooit geprobeerd om erachter te komen welke akkoorden er in uw lievelingssongs worden gespeeld?

De Smart Pianist-app helpt u songs te oefenen en uit te voeren door de audiosong te analyseren die op uw device is opgeslagen en vervolgens de akkoordsymbolen voor u weer te geven.

En dankzij Smart Pianist kunt u de vele functies in de piano met uw device bedienen, voor nog eenvoudigere bediening.

Eenvoudige klankselectie en eenvoudige bediening.
Naast het selecteren van verschillende voices, kunt u de layer functie gebruiken om voices over elkaar heen te leggen. Een reeks functies zoals Transpose, Tuning, Pedal en akoestische instellingen kunnen eenvoudig en intuïtief via het aanraakscherm worden geconfigureerd.
(Klankselectie en configureerbare functies kunnen verschillen, afhankelijk van het model)

Eenvoudige voiceselectie en eenvoudige instellingen

Easy Voice selection and Easy settings

Eenvoudige voiceselectie en eenvoudige instellingen

Speel uw favoriete songs direct met akkoordprogressie
Smart Pianist kan akkoorden van audio extraheren die automatisch een akkoordprogressie maken van songs op uw smartphone of tablet, zodat u kunt genieten van meespelen met uw favoriete muziek.

Speel uw favoriete songs direct met akkoordprogressie

Een verscheidenheid aan pianolessen

Met de app kun je songdata afspelen, zoals presetsongs en commercieel verkrijgbare songs. U kunt niet alleen genieten van het afspelen van nummers, maar u kunt er ook mee oefenen terwijl ze worden afgespeeld. De app toont de notatie van minimaal 50 ingebouwde MIDI-nummers.

Firmware update

Controleer of de instrumentfirmware van de CLP-735 up-to-date is. 
Bekijk hier de details voor Firmware update!

Een instrument aansluiten op iOS-apparaten waarop Smart Pianist V2.0 is geïnstalleerd.

A. Maak verbinding via een kabel

U hebt een Apple Lightning-USB-camera-adapter en USB-kabel (elders apart verkrijgbaar) nodig.

Sluit de USB-kabel aan op de USB TO HOST-poort van het instrument.

A. Maak verbinding via een kabel

Er is ook een kant en klaar aansluitsnoer om een directe verbinding te maken. Wij hebben de speciale USB type B (MIDI + Audio) kabel voor uw iOS device met een Lightning aansluiting (optioneel bij Clavis verkrijgbaar) !

B. Maak draadloos verbinding via wifi.

De Yamaha UD-WL01 (apart verkrijgbaar) moet worden aangeschaft om een draadloze verbinding te kunnen gebruiken.

Sluit de UD-WL01 aan op de USB TO DEVICE-poort van het instrument.

B. Maak draadloos verbinding via wifi. *Verschilt per land

Om meer informatie te vinden op de Yamaha website klik hier.

U krijg bij aanschaf van een Yamaha piano gratis drie maanden online pianolessen van Flowkey. Klik op onderstaande banner voor meer informatie!

Klik op het onderstaande logo om uw aan te melden bij Yamaha voor 3 jaar extra garantie!