Yamaha Clavinova CLP 685  -  Digitale Piano's

Yamaha Clavinova CLP 685  -  Digitale Piano's

Artikel Adviesprijs Clavisprijs Huurprijs p/m  
CLP685-B Zwart mat € 4.816,00 € 3.745,00 € 160,53 € 160,53 Kopen
CLP685-PE Zwart hoogglans € 5.312,00 € 3.757,00 € 177,07 € 177,07 Kopen
CLP685-PWH Wit hoogglans € 5.710,00 € 3.995,00 € 190,33 € 190,33 Kopen

Voorraad en proefspelen

Wit hoogglans is op voorraad in: Centraal Magazijn

U kunt op dit instrument komen proefspelen in: Amsterdam, Delft en Nieuwegein

Specificaties

 • 88 toets Lineair Graded Hamer + Counterweight
 • GrandTouch klavier, Ivory keytop, escapement
 • Sampling Yamaha CFX, Bösendorfer, C 7
 • CFX Binaural Sampling
 • Virtual Resonance Modeling (VRM)
 • GP response pedal
 • 256-stemmige polyfonie
 • 49 + 480 XG klanken + 20 ritmes
 • 16 sporen recorder, 250 songs, USB Audio
 • USB-to-host, USB-to-device, Built-in BlueTooth
 • Spruce Cone Speakers 2 x 16 , 2 x 8 en 2 x 2,5 cm. Trio versterker 2 x 50 , 2x 50  en 2x 50 watt

H x B x D: 103cm x 146cm x 48cm, gewicht: 83-89kg

Klik voor meer informatie

Optionele accessoires

Wilt u liever eerst kennismaken voordat u een piano van ons koopt of huurt? Wij eigenlijk ook.

Het kopen van een piano is geen kleine beslissing, daarom nodigen wij u uit om in één van onze showrooms te komen proefspelen. U kunt dan gelijk verschillende piano's uitproberen.

Als u hier uw persoonlijke informatie invult nemen wij contact met u op.

Yamaha Clavinova CLP 685

Klankbron

Ook het topmodel, de Yamaha CLP 685, heeft twee concertvleugels als basis. Dit zijn samples van de Yamaha CFX en de Bösendorfer Imperial. De beide concertvleugels hebben een eigen type klank. De ene is helder en briljant, de ander rond en warm. Door deze klankverschillen tussen de twee belangrijkste samples is de CLP 600 serie voor iedereen toegankelijk.

Daarnaast zijn er verschillende samples die het creëren van verschillende klanken bewerkstelligen. Wanneer er een toets hard of zacht wordt aangeslagen veranderd niet alleen het volume maar ook de klank van de toon. Ook het terugkomen van de toets, wanneer de toon weer wordt gedempt, is een aparte sample. Of u met of zonder pedaal speelt. Al deze manieren van spelen zorgt voor verschillende klanken. Dit zit allemaal in de Yamaha Clavinova CLP 600 serie

Het bedieningspaneel is zo onopvallend mogelijk gepositioneerd aan de linkerzijde van het klavier. Deze is eenvoudig en intuïtief te bedienen. Alle instellingen zijn via een simpele menustructuur eenvoudig aan te passen aan uw wensen.

Mechaniek

Het mechaniek welke Yamaha gebruikt in de Yamaha Clavinova CLP 685 is het NWX lineair gewogen houten klavier met een extra contragewicht waardoor de repetitiesnelheid wordt verhoogd. Het beste mechaniek wat u kunt krijgen in een Yamaha digitale piano. Alleen het mechaniek van een Hybride piano speelt en voelt iets beter.  
Daarnaast heeft ook het NWX mechaniek een voelbare afknik (escapement). Dit ontstaat bij het indrukken van een toets op een akoestische piano of vleugel. Deze afknik of de afval is voelbaar omdat de verbinding tussen het mechaniek en de toets wordt verbroken.
De bovenkant van de toets bestaat uit een kunststof materiaal welke men “Ivorit” noemt. Voorheen werd in veel gevallen ivoor gebruikt als toets beleg. Dit materiaal is uiterst zeldzaam en wordt gelukkig niet of nauwelijks meer gebruikt in de piano industrie. Ivoor had echter wel het voordeel dat deze het vocht van je vingers opnam en dat je altijd “grip” bleef houden tijdens het spelen. Ivorit heeft enigszins dezelfde eigenschappen en voelt beter aan als volledig kunststof.

Speakers en versterker

De Yamaha Clavinova CLP 685 heeft zes speakers, waarvan er twee een doorsnede van 16 cm. hebben en twee een doorsnede van 8 cm. en twee een doorsnede van 2,5 cm.  Daarnaast gebruik de Clavinova CLP 685 een trio versterker met een vermogen van 2x 50, 2x 50 en 2x 50 watt.
Een fantastische versterker en speakers voor een zeer natuurgetrouwe weergave van een akoestische piano.  
Het aantal speakers en de kwaliteit hiervan is samen met de versterker een belangrijk component in de digitale piano. Hoe groter, hoe meer, hoe beter de kwaliteit, hoe mooier de klank uit die speakers komt. U hoort tenslotte een geluidsopnamen van een akoestische piano en deze komt het best tot zijn recht wanneer er veel lucht in beweging wordt gezet.
Het vermogen van de versterker en speaker zorgt voor een rijkere vollere klank. Het volume kan daardoor ook worden vergroot, echter de pianist bepaald uiteindelijk het volume.

Klik op het bovenstaande logo om uw aan te melden bij Yamaha voor 3 jaar extra garantie!