Yamaha Digitale Piano's

Yamaha digitale piano's: traditioneel vakmanschap gaat harmonieus samen met de modernste technieken

Yamaha kent inmiddels een lange traditie van piano- en vleugelbouw. In 1887 bouwde de oprichter Torakusu Yamaha zijn eerste harmonium. In de jaren 1900 volgde de eerste piano en in 1902 werd de eerste vleugel gebouwd. Inmiddels zijn er meer dan 6 miljoen piano’s en vleugels gebouwd en verkocht. Ook op elektronisch gebied is Yamaha niet meer weg te denken.

Yamaha’s beroemde reeks digitale piano’s heet al sinds jaar en dag Clavinova... Een rake benaming, vrij vertaald ‘Nieuw Klavier’. Met al bijna 35 jaar op de productieteller en elke drie jaar geheel nieuwe series is de Clavinovaserie vandaag de dag dus het ultieme product ten opzichte van alle noviteiten die we door de jaren heen geïntroduceerd hebben zien worden.

Yamaha maakt in de Clavinovaserie onderscheid tussen CLP-modellen, CSP-modellen en CVP-modellen. Deze series worden binnen de R&D-afdeling van Yamaha los van elkaar ontwikkeld, al worden nieuwe ontwikkelingen in de CLP-serie op het gebied van bronklank, klavier, versterking en dergelijke wel vaak in een later stadium geïntegreerd in de CSP en de CVP-serie.

Het grote verschil tussen een CLP-piano en een CVP-piano is de aanwezigheid van ritmische begeleidingen in de CVP-modellen. Doordat deze wel in de CVP-modellen voorhanden zijn, worden de CVP’s meestal ritmepiano’s genoemd. Neemt men de spelmogelijkheden en de bediening van een CVP-instrument verder onder de loep, dan wordt het al snel duidelijk dat de functionaliteit op een CVP-piano grote parallellen vertoont met de mogelijkheden die Yamaha keyboards bieden. De CLP-piano’s worden ‘gewone’ digitale piano’s genoemd. De CSP-modellen zitten hier feitelijk tussenin. Deze laatste heeft voorral de mogelijkheid om samen met de "Smart Pianist" App de piano veelzijdig te gebruiken als een CVP maar met wat minder uitgebreide mogelijkheden en een eenvoudiger bediening.

Doordat elke startende of reeds spelende pianist anders is en verschillende wensen heeft, kunt u zich bij een keuze tussen de drie typen Clavinova’s het allerbeste vrijblijvend door een van de productspecialisten bij Clavis voor laten lichten.

Onze ruim ervaren specialisten kennen de markt en de verschillende instrumenten door en door. Middels een reeks in detail tredende vragen, geven wij u graag een kundig en oprecht advies over welke Clavinova in uw situatie het meest geschikte instrument is.

Klik op het bovenstaande logo om uw aan te melden bij Yamaha voor 3 jaar extra garantie!