Roland Digitale piano RP 107  -  Digitale Piano's

Roland Digitale piano RP 107  -  Digitale Piano's

Artikel Adviesprijs Clavisprijs Huurprijs p/m  

RP107-B

Zwart mat

€ 1 149.00 € 945.00 € 38.30 € 38.30 Kopen

Voorraad en proefspelen digitale piano

Zwart mat is op voorraad in: Amsterdam en Delft en Centraal Magazijn

U kunt op dit instrument komen proefspelen in: Nieuwegein

Specificaties digitale piano

  • Super NATURAL Piano-klankbron
  • 88 toets PHA-4 standard “Ivory Feel” met drukpunt
  • 15 klanken
  • 256-stemmig polyfoon
  • Dual/Split mode
  • USB to Host / USB to Device
  • Bluetooth audio en midi
  • 2 speakers 12 cm., 2 x 8 watt versterking

H x B x D: 98cm x 138cm x 41cm, gewicht: 37kg

Klik voor meer informatie over de Roland Digitale digitale piano RP 107

Wilt u liever eerst kennismaken voordat u een piano van ons koopt of huurt? Wij eigenlijk ook.

Het kopen van een piano is geen kleine beslissing, daarom nodigen wij u uit om in één van onze showrooms te komen proefspelen. U kunt dan gelijk verschillende piano's uitproberen.

Als u hier uw persoonlijke informatie invult nemen wij contact met u op.

Deze website is beschermd door reCAPTCHA. Google's Privacyverklaring en Algemene voorwaarden zijn hier van toepassing.

Roland digitale piano RP 107

Roland breidt haar bekroonde home piano line-up uit met twee nieuwe instapinstrumenten en een opgefriste Roland piano-app voor selecte modellen uit de serie. De aantrekkelijke F 107 en RP 107 introduceren een nieuw prestatieniveau binnen deze categorie. Deze twee digitale  piano's zijn qua electronica, mechaniek, speakers en versterker exact gelijk aan elkaar. Alleen de behuizing is verschillend.

Klankbron

De Roland digitale piano RP107 levert een authentieke klank en expressie die niet beschikbaar zijn in andere piano's in deze prijsklasse. Ze geven spelers een solide basis om te leren en het bereik om verder te gaan naarmate de vaardigheden groeien. De veelgeprezen SuperNATURAL Piano-engine van Roland combineert vernuftige sampling- en modelleringstechnologieën die alle gecompliceerde nuances van een akoestisch instrument reproduceren. De klank verandert piekfijn naargelang je aanslagen en dynamiek. Dat moedigt studenten aan om met het geluid te leren werken en hun vaardigheden elke dag te verbeteren.

Mechaniek

Het klavier van de RP-107 maakt de authentieke akoestische speelervaring compleet en verbindt je diepgaand met de expressieve power van de sound engine. Het 88-notend tellend PHA-4 Standard klavier biedt een authentiek gewogen respons, compleet met de subtiele klikken van de Escapement werking.

De bovenkant van de toets van de Roland RP 107 bestaat uit een kunststof materiaal welke men “Ivorit” noemt. Voorheen werd in veel gevallen ivoor gebruikt als toets beleg. Dit materiaal is uiterst zeldzaam en wordt gelukkig niet of nauwelijks meer gebruikt in de piano industrie. Ivoor had echter wel het voordeel dat deze het vocht van je vingers opnam en dat je altijd “grip” bleef houden tijdens het spelen. Ivorit heeft enigszins dezelfde eigenschappen en voelt beter aan als volledig kunststof.

Speakers en versterker

De Roland digitale piano RP 107 heeft twee speakers met een doorsnede van 12 cm. en een versterker van elk 20 watt.

Het aantal speakers en de kwaliteit hiervan is samen met de versterker een belangrijk component in de digitale piano. Hoe groter, hoe meer, hoe beter de kwaliteit, hoe mooier de klank uit die speakers komt. U hoort tenslotte een geluidsopname van een akoestische piano en deze komt het best tot zijn recht wanneer er veel lucht in beweging wordt gezet.
Het vermogen van de versterker en speaker zorgt voor een rijkere vollere klank. Het volume kan daardoor ook worden vergroot, echter de pianist bepaalt uiteindelijk het volume!

Moderne connectiviteit.

De ingebouwde Bluetooth audio/MIDI-connectiviteit van de RP107 maakt het makkelijk om mobiele toestellen te gebruiken om het leerproces te verrijken. Stream muziek en educatieve content via het speakersysteem van de piano. En speel mee, of componeer je eigen meesterwerken met MIDI-muziekapps zoals Garageband en andere. USB-poorten zijn ook beschikbaar, voor aansluiting op computers en flash-opslagapparaten.

Om te gaan naar de Roland website voor meer informatie over dit product en update mogelijkheden klik hier.

 

Klik op het bovenstaande logo. Maak eerst een account aan. Vervolgens kunt u uw Roland piano via "My Gear" registreren! U krijgt hierdoor de nodig informatie aangaande het eventueel updaten van uw instrument. 
U krijg daarbij ook gratis drie maanden online pianolessen van Skoove!