Clavia Nord Stage Piano Stage 2 EX Compact-73  -  Digitale Piano's

Clavia Nord Stage Piano Stage 2 EX Compact-73  -  Digitale Piano's

Artikel Adviesprijs Clavisprijs Huurprijs p/m  
STAGE2EX-COM73 Rood € 3.333,00 € 2.990,00 € 111,10 € 111,10 Kopen

Specificaties

• 73-toets semi gewogen Watherfall klavier
• Open Source Modeling Technology
• 3 instrumentsecties (Organ, piano, synth)
• 400 presets en users / 5 live buffers
• 2 individuele slot setups (alles keer 2)
• MIDI Over USB functionaliteit
• 500 MB en 380 MB voor piano en synth
• Volledig vrij toewijsbare effectsectie

H x B x D: 10cm x 107cm x 30cm, gewicht: 10kg

Klik voor meer informatie

Downloads

Er zijn geen downloads.

Wilt u liever eerst kennismaken voordat u een piano van ons koopt of huurt? Wij eigenlijk ook.

Het kopen van een piano is geen kleine beslissing, daarom nodigen wij u uit om in één van onze showrooms te komen proefspelen. U kunt dan gelijk verschillende piano's uitproberen.

Als u hier uw persoonlijke informatie invult nemen wij contact met u op.

Clavia Nord Stage 2 EX Compact-73

Dit instrument bevat het beste van Clavia’s prijswinnende technologie! Orgel, Piano en Synthesizer in 1 pakket!

Gebruik 2 klanken van elke sectie tegelijk, dat betekent 2 orgels, twee synthesizers en twee piano’s. Deze kunnen ook nog eens gecombineerd worden in elke willekeurige split of gelaagde configuratie, wat die je ook maar nodig hebt voor je performance. Tel daarbij op een uitgebreide effect sectie en je bent voorbereid voor je volgende optreden.
De interface van de Stage EX is ontworpen vanuit een basis concept: Alle vitale functies zijn gepresenteerd op het front paneel en makkelijk te bereiken, en nooit verder weg dan de druk op een enkele knop. Na meer dan 20 jaar ervaring in het ontwerpen van instrumenten die gebruikt worden door professionele musici, weet Nord als geen ander hoe belangrijk het is om technologie zo transparant mogelijk te maken voor de gebruiker. Met de Nord stage EX kun jij jezelf volledig richten op je performance, wat betekent dat je nooit hoeft te worstelen met de techniek.
Onze gepatenteerde Pitch Stick en Modulatie wiel zijn aanwezig voor maximale muzikale expressie. Een gewogen hamerklavier van topkwaliteit maakt dat je het gevoel krijgt dat het geluid van de Nord Stage balanceert op de toppen van je vingers, compleet onder controle.
Dit alles maakt de Nord stage EX een muzikale, betrouwbare metgezel die zorgt dat jou muzikale ideeën uitmuntend tot uiting kunnen worden gebracht passion for playing.
 
DRIE MODELLEN
De Nord Stage EX is leverbaar in drie modellen: 88, 76 en Compact. De 88 en 76 modellen hebben beide een gewogen klavier terwijl de compact het semi-gewogen orgel (Watherfall) klavier heeft. Afgezien van het keyboardtype en het aantal accessoires wat per model verkrijgbaar is, hebben de drie modelen de zelfde functies en mogelijkheden. De stage EX heeft een geheugen wat twee keer zo groot is als de voorgaande Classic stage serie. Dit bied de mogelijkheid om nog meer piano’s in het geheugen op te slaan.
 
BELANGRIJKSTE KENMERKEN:
• Orgel gedeelte met zeer realistische emulatie van 3 klassieke orgelmodellen
• Piano gedeelte met 6 selecteerbare categorieën
• Synthesizer gedeelte met Subtractive, FM en Wavetable synthese.
• Effecten gedeelte welke de beste effecten toevoegen aan je performance.
 
HET ORGEL GEDEELTE
Het orgel gedeelte biedt 3 verschillende orgels. Uiteraard de beroemde Hammond B3 met de meest realistische beleving van de B3 die er is. Het orgel deel biedt veel innovatieve oplossingen om het geluid van de originele Hammond B3  zoveel mogelijk te imiteren. Zoals:
• Een echt orgel opbouw, gebaseerd op digitale modellen van 91 Toonwielen, zodat je altijd beschikking hebt over de volledige polyfonie en boventonen met natuurlijke warmte.
• Een complexe digitaal model van de originele chorus en vibrato.
• Modeling van de contact vering
• Emulatie van de unieke karakteristieke frequentie van de ingebouwde voorversterker, wat de essentie van het B3 geluid vormt.
• Simulatie van het wegvallen van de energie  op de toonwielen wat resulteert in het typische B 3 geluid.
• Authentieke stemming van de toonwielen overeenkomstig met het originele Hammond B-3 ontwerp.
• Zeer realistische B3 zwelpedaal kenmerken
Nord creëerde tevens zorgvuldig ontworpen simulaties van twee van de meest beroemde transport orgels van de jaren 60, de Vox Continental en de Farfisa Compact.”Draw buttons”en LED bar  hebben de originele mechanische drawbars vervangen. Dit geeft je het voordeel dat je altijd de correcte drawbar setting hebt nadat je de preset hebt gewijzigd.
 
HET PIANO GEDEELTE
Het pianogedeelte is verdeeld in zes categorïen: vleugels, piano’s, electrische vleugels, electrische Piano’s, Wurlitzer en Clavinet/Harpsichord.
De kracht van Nord komt tot uiting in deze piano’s met subtiele nuances over de hele dynamische reikwijdte. De originele instrumenten zijn opgenomen op meerder aanslagniveau’s, wat resulteert in de meest  accurate en verfijnde piano’s die ooit zijn gemaakt voor een digital keyboard. De toets terugval is ook gesampled, wat het realistische geluid van het terugvallen van de dempers laat horen als de toetsen omhoog komen.  Een geweldige toevoeging is de snaar resonantie. Snaar resonantie is het fenomeen wat optreed in een akoestisch instrument wanneer de snaren of gedeelte van de snaren, resoneren op hun fundamentele of harmonische frequentie wanneer andere snaren worden bespeeld.
 
Wanneer deze functie aanstaat tijdens het gebruik van de Nord stage EX’s akoestische piano’s zullen alle noten die je speelt elkaar beïnvloeden en zo een prachtige akoestiek reproduceren wat je ook terugvind bij  een akoestische piano of vleugel.
De akoestische piano’s zijn ook opgenomen met het sustainpedaal ingedrukt. Wanneer je de stage EX bespeelt met het sustainpedaal zal hij de snaar resonantie creëren zoals die ontstaat bij een akoestische piano.
Piano’s en vleugels zijn er in diverse soorten, een Duitse vleugel klinkt fantastisch maar kan net niet de klank zijn die je op een bepaald moment nodig hebt. Het piano gedeelte is daarvoor erg flexibel, wat de gebruiker de mogelijkheid bied om elke piano te vervangen door andere pianoklanken die beschikbaar zijn in de Nord Piano Library, welke gratis beschikbaar is. Je kunt de Nord stage Ex’s USB poort gebruiken in combinatie met de Nord Sound Manager Software om snel geluiden te wisselen met je MAC of PC.
 
HET SYNTHESIZER GEDEELTE
Laat het paneel je niet bedriegen. Het Nord stage EX’s Synthesizer gedeelte is een wolf in schaapskleren, compact maar met een groots geluid.
Na meer dan 10 jaar  ervaring in het ontwikkelen en ontwerpen van synthesizers, zijn we een nieuwe uitdaging aangegaan: het ontwerpen van een krachtige synthesizer met een aantal controllers die net als bij het orgelgedeelte en het pianogedeelte snel en makkelijk te bedienen zijn.
Want waarom zou je een expert synthesizerprogrammeur moeten zijn om mooie synthesizer klanken te kunnen produceren?  Onze reactie daarop is de Nord stage EX’s “power mini synth”. De synthesizer is gebouwd op een multi oscillator concept met 9 oscilators per stem met verschillen algoritmes, allemaal met 1 knop te bedienen.
• Klassieke analoge synthesizers met dual saw, hard sync en pulse wave
• Drie operator FM synthese met 32 verschillende modulatie frequenties.
• Wavetabe synthese met 77 wave vormen
Met de Unison knop kun je de geluiden “vetter “maken.  We hebben een 12/24 dB Low pas filter toegevoegd met resonatie, een versterking envelop, een modulatie envelop, een LFO en een twee bands equalizer.
 
HET EXTERNE GEDEELTE
De Nord Stage EX zou geen subliem masterklavier zijn als je niet met het grootste gemak externe apparaten zou kunnen aansturen. Het externe gedeelte is volledig ontworpen voor dit doel, zo dat elk willekeurige Midi apparatuur moeiteloos kan worden geïntegreerd in de Stage EX ingebouwde instrumenten. Zones, splitpunten, layers kunnen moeiteloos doorgestuurd worden en via de Nord worden bediend
 
EFFECTEN
Geen geluid is complete zonder een fatsoenlijk gebruik van effecten. De Nord Stage EX  heeft voor ieder willekeurig instrument een feilloos bijpassend effect aan boord. Elke gedeelte (Orgel Synthesizer of Piano) kan afzonderlijk door de effecten sectie gehaald worden. De effecten zijn gemakkelijk aan of uit te zetten door een toegankelijke knop in te drukken aan de onderzijde van het effect gedeelte.
 
Unit 1
Hier kan je kiezen uit Tremelo, twee Wah effecten, een auto-Wah effect en Auto pan.
Je kan het Autowah effect bijvoorbeeld gebruiken met de Clavinet om het echte funky rauwe geluid te krijgen of creëer een psychedelisch effect door de elektrische piano met de Autopan te combineren. Geef de Wurlitzer wat meer body door de tremelo toet te passen. Er is ook een ringmodulator aanwezig, een effect wat vaak gebruikt wordt door wat meer experimentele elektronische musici.
 
Unit 2
Hier zijn 2 phasers, de 2 Flangers en 2 chorussen  beschikbaar die uitstekend toepasbaar zijn bij het maken van hedendaagse popmuziek.
 
Delay
Een delay gedeelte is ook beschikbaar om geweldige echo’s mee te creëren. De galm is ook voorzien van een zogenaamde ping-pong modus, en het tempo is makkelijk te wijzigen met de tempo toets.
 
E1/versterking emulatie
Dit effect combineert een driebands equalizer met een verfijnde versterker en speaker cabinet modulatie. Klassieke versterkers en speakers, zijn een cruciaal onderdeel van het geluid van de vintage elektrische piano’s. Dit maakt dat de electrische piano’s nog meer als de orignele instrumenten klinken. Nord bied ook het beroemde geluid van buizen en solid state versterkers met een twin echo, een Jazz chorus 120. Ook het beroemde Wurlitzer speaker cabinet model is aanwezig. Wanneer er geen versterker is geselecteerd, kan er gebruik gemaakt worden van een neutrale 3 bands equalizer.
 
Leslie effect
Er is ook een leslie effect aanwezig gebaseerd op de leslie 122. Dit brengt niet alleen het unieke karakter van een live orgel optreden  ten gehore maar kan ook gebruikt worden met een willekeurig elektrische of akoestische piano of synthesizer.
 
Master effects
Ten slotte is e ook nog een compressor en reverb die aan het einde van de geluidsketen kan worden geplaatst, wat je helpt de om de geluiden wat natuurlijk te mixen. De Reverb afdeling heeft Hall, stage en Room die wat verschillende atmosferen creëren voor je geselecteerde geluiden met de compressor hou je de mix strak en onder controle.
Kortom een veelzijdig instrument. Maar specificaties zijn maar 1 ding, kom eens naar ons filiaal in Amsterdam waar de Nord stage EX88, de Nord Electro 5D en de Nord Piano 3 speelklaar staan. Neem eens rustig de tijd om deze instrumenten in onze showroom te komen bespelen en beluisteren. U bent van harte welkom aan de Marnixstraat 252 in Amsterdam!
 
Voor nog meer informatie (Engelstalig) klik dan hier