Yamaha Clavinova CLP 625  -  Digital pianos

Yamaha Clavinova CLP 625  -  Digital pianos

Artikel Adviesprijs Clavisprijs Huurprijs p/m  
CLP625-B Zwart mat € 1 639.00 € 1 249.00 € 54.63 € 54.63 Kopen
CLP625-R Palissander € 1 639.00 € 1 249.00 € 54.63 € 54.63 Kopen

Specificaties

  • 88 toets GH 3X klavier, Ivory keytop, escapement
  • Sampling Yamaha CFX, Bösendorfer Imperial
  • CFX Binaural Sampling + Stereophonic optimizer
  • Key-off, String Resonance + Damper sampling
  • 256-stemmige polyfonie
  • 10 klanken
  • 2 sporen recorder, 1 song
  • USB-to-host, BlueTooth met UD-BT01
  • Speakers 2 x 10 cm, versterker 2 x 20 Watt
  • LET OP: Geen mogelijkheid om een connectie te maken met de Yamaha Smart Pianist App

H x B x D: 83cm x 135cm x 41cm, gewicht: 43-45kg

Klik voor meer informatie over de Yamaha Clavinova CLP 625

Optionele accessoires

Wilt u liever eerst kennismaken voordat u een piano van ons koopt of huurt? Wij eigenlijk ook.

Het kopen van een piano is geen kleine beslissing, daarom nodigen wij u uit om in één van onze showrooms te komen proefspelen. U kunt dan gelijk verschillende piano's uitproberen.

Als u hier uw persoonlijke informatie invult nemen wij contact met u op.

Deze website is beschermd door reCAPTCHA. Google's Privacyverklaring en Algemene voorwaarden zijn hier van toepassing.

Yamaha Clavinova CLP 625

De Yamaha Clavinova CLP 625 is niet meer leverbaar. 
Nog enkele winkelexemplaren zijn beschikbaar: 
1x CLP 625R (palissander) in filiaal Delft
1x CLP 625R (palissander) en 1x CLP 625B (zwart mat) in filiaal Amsterdam
 

Klankbron

Het eerste model uit de Yamaha Clavinova serie is de Clavinova CLP 625 en heeft twee concertvleugels als basis. Dit zijn samples van de Yamaha CFX en de Bösendorfer Imperial. De beide concertvleugels hebben een eigen type klank. De ene is helder en briljant, de ander rond en warm. Door deze klankverschillen tussen de twee belangrijkste samples is de CLP 600 serie voor iedereen toegankelijk.

Daarnaast zijn er verschillende samples die het creëren van verschillende klanken bewerkstelligen. Wanneer er een toets hard of zacht wordt aangeslagen verandert niet alleen het volume maar ook de klank van de toon. Ook het terugkomen van de toets, wanneer de toon weer wordt gedempt, is een aparte sample, of u nu met of zonder pedaal speelt. Al deze manieren van spelen zorgt voor verschillende klanken. Dit zit allemaal in de Yamaha Clavinova CLP 600 serie

Het bedieningspaneel is klein en eenvoudig gehouden. Nadeel is daardoor wel dat het instellen en aanpassen van diverse instellingen niet eenvoudig gaat. Dit zal dan moeten gebeuren met het indrukken van een aantal toetsen op het toetsenbord gelijktijdig met een knop op het bedieningspaneel.

Mechaniek

Het mechaniek welke Yamaha gebruikt in de Yamaha CLP 625 is het vernieuwde GH3 mechaniek. Deze heet nu GH 3X.  “GH” staat voor “Graded Hammer” wat betekent dat de baskant, net zoals bij een akoestische piano,  meer speelgewicht heeft dan de diskant.
Daarnaast heeft het mechaniek een voelbare afknik (escapement). Dit ontstaat bij het indrukken van een toets op een akoestische piano of vleugel. Deze afknik of de afval is voelbaar omdat de verbinding tussen het mechaniek en de toets wordt verbroken.
De bovenkant van de toets bestaat uit een kunststof materiaal welke men “Ivorit” noemt. Voorheen werd in veel gevallen ivoor gebruikt als toets beleg. Dit materiaal is uiterst zeldzaam en wordt gelukkig niet of nauwelijks meer gebruikt in de piano industrie. Ivoor had echter wel het voordeel dat deze het vocht van je vingers opnam en dat je altijd “grip” bleef houden tijdens het spelen. Ivorit heeft enigszins dezelfde eigenschappen en voelt beter aan dan volledig kunststof.

Speakers en versterker

De Yamaha Clavinova CLP 625 heeft twee speakers van 10 cm. doorsnede en een versterker vermogen van 2x 20 watt.
Het aantal speakers en de kwaliteit hiervan is samen met de versterker een belangrijk component in de digitale piano. Hoe groter, hoe meer, hoe beter de kwaliteit, hoe mooier de klank uit de speakers komt. U hoort tenslotte een geluidsopnamen van een akoestische piano en deze komt het best tot zijn recht wanneer er veel lucht in beweging wordt gezet.
Het vermogen van de versterker en speaker zorgt voor een rijkere vollere klank. Het volume kan daardoor ook worden vergroot, echter de pianist bepaalt uiteindelijk het volume. 

Om meer informatie te vinden op de Yamaha website klik hier.

Klik op het bovenstaande logo om uw aan te melden bij Yamaha voor 3 jaar extra garantie!
U krijg daarbij ook gratis drie maanden online pianolessen van Flowkey!