Dexibell Digitale Piano's

Dexibell VIVO digitale piano's. Topproduct uit Italië.

Dexibell VIVO digitale piano's zijn nieuw in ons assortiment en zijn zowel als home piano te verkrijgen als in een portable en stage versie. Dexibell combineert oogstrelend Italiaans design met een bijzondere speelaard en geluidskwaliteit.

De klavieren zijn van het bekende merk Fatar die o.a. ook klavieren levert aan de Clavia Nord Piano's. De versterkingen de speakers zijn van het Italiaans audiomerk Proel. Deze hoogwaardige versterkers en speakers zijn vooral bekend in het podiumgebeuren en zijn gemaakt om zwaar te kunnen belasten zonder kwaliteit in te leveren.

De toon ontstaat door een nieuw ontwikkelde software techniek onder de naam T2L (True to Life). Hiermee wordt gebruikgemaakt van een samenwerking tussen een hoge resolutie sampling (24 bit en 48Khz) en modelingtechniek (320 oscillatoren). Dit wil zeggen dat als basis een audio-opname van een echte vleugel wordt gebruikt met samples tot wel 15 seconden lang en dat de software daaromheen alle componenten in een toon realtime berekent en toevoegt aan het basisgeluid. U kunt hierbij denken aan wel of geen pedaal gebruik, wel of niet andere toetsen ingedrukt hebbende, nagalm enz.

De toongenerator die hiervoor gebruikt wordt moet enorm snel zijn. omdat er realtime enorm veel gerekend moet worden. Deze toongenerator is dan ook van de hoogste kwaliteit en heeft een snelheid gelijk aan een Quad Core CPU.
Zowel de piano als alle andere geluiden zijn gemaakt in een 3d holophonische methode wat inhoud dat de sample is gemaakt op de locatie waar u als pianist plaatsneemt. De plaatsing van de speakers is ook zodanig gemaakt dat deze gericht zijn op de gebruikelijke plek voor het klavier.

De verschillende modellen hebben elk hun eigen specificaties gericht op het gebruik en doel van het instrument.

Qua specificaties staat dit merk nu aan de top maar of dit vertaald wordt in de klank en speelaard die u wenst is aan u. Komt u eens spelen en luisteren naar deze instrumenten en ervaar de nieuwste stand van de techniek.