Clavis Piano's Martijn Heida

Martijn Heida, pianostemmer

Martijn Heida (1977)

Ik werk sinds 2007 als gediplomeerd stemmer en technicus. Ik heb het geluk gehad dat ik veel ervaring heb kunnen opdoen zowel op grote concertpodia (Paradiso, Pinkpop, de Nederlandse Opera, het Nationaal Ballet, Carr, Stadsschouwburg Amsterdam, de Kleine Komedie) als in de kleinste (huis)kamers. Ik stem op mijn gehoor, zonder computer.

Sinds 2011 werk ik zelfstandig. In deze hoedanigheid werk ik ook met veel plezier voor Clavis. Dit bedrijf (de mensen die het maken) is erg plezierig om mee samen te werken en de instrumenten die ik tegen kom zijn duidelijk goed onderhoud gewend.

Ook muzikaal ben ik actief. Piano speel ik al sinds ik erbij kan en daarnaast zing ik graag en speel ik gitaar. Ik treed regelmatig op als singer-songwriter, heb een duo met Beatles-liedjes, zing sinds 17 jaar in een klassiek koor en ben verder vaak actief in losse muzikale projecten.

Om zowel als pianostemmer en -technicus en als muzikant te kunnen werken is voor mij een fijn bestaan. Juist de afwisseling en het altijd beter willen worden op beide vlakken maken dat ik hoop hier nog erg lang mee door te kunnen gaan. En zeker ook graag voor Clavis!