Hoofdtelefoons

Hoofdtelefoons

Eén van de redenen waarom men een digitaal instrument aanschaft, is natuurlijk de mogelijkheid om te studeren of te spelen zonder dat iemand er ‘last’ van heeft. Al speelt u als een virtuoos of bent u in de veronderstelling dat u dat doet, soms is het prettiger voor uw gezinsleden of uw buren om u niet te horen. Daarbij kan het natuurlijk ook goed zijn dat u zelf graag niet gehoord wordt.

Hoofdtelefooningang op elk digitale toetseninstrument
Op elke digitale piano of -vleugel en op elk keyboard beschikt u over een hoofdtelefoon-ingang. Op de meeste digitale piano’s zelfs twee, om het samen studeren of het quatre mains-spel mogelijk te maken. Indien u met hoofdtelefoon gaat spelen, is een fatsoenlijke hoofdtelefoon natuurlijk onontbeerlijk.
 
Yamaha en Roland
Ondanks dat er fabrikanten zijn die zich volledig hebben gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van hoofdtelefoons (denk aan Sennheiser of AKG), heeft Clavis gekozen om alleen de hoofdtelefoons van onze huismerken Yamaha en Roland in de catalogus te voeren. Beide merken hebben een jarenlange ervaring en de hoofdtelefoons die zij produceren zijn van zeer hoogwaardige kwaliteit, duurzaam en zijn tevens speciaal ontwikkeld voor gebruik op de digitale instrumenten die zij produceren. Tevens hebben ze een zeer gunstig comfort op het hoofd.
 
Kan ik niet gewoon mijn HiFi-hoofdtelefoon of mijn iPod-hoofdtelefoon gebruiken?
Uiteraard is dat wel mogelijk, maar onze ervaring is dat het frequentiebereik van HiFi-hoofdtelefoons te beperkt is voor het gebruik op (vooral) digitale piano’s. Een digitale piano waait in frequentiebereik erg breed uit; van zeer laag tot zeer hoog. Een HiFi-hoofdtelefoon versterkt een beperkter gebied en is derhalve minder geschikt voor gebruik op een digitale piano. Gebruik van een HiFi-hoofdtelefoon op een digitale piano kan leiden tot het opblazen van de minuscuul kleine speakertjes in de hoofdtelefoon. En daarmee wordt de hoofdtelefoon onbruikbaar.
De hoofdtelefoons die wij voeren van Yamaha en Roland zijn zogenaamde High Definition-hoofdtelefoons. Daarmee zijn ze uitermate geschikt voor gebruik op digitale piano’s en keyboards en hoeft u zich geen zorgen te maken; Noch voor uw oren, noch voor de mogelijkheid de hoofdtelefoon onjuist te gebruiken.