Luchtbehandeling Piano Life Saver System  -  Accessoires akoestisch

Luchtbehandeling Piano Life Saver System  -  Accessoires akoestisch

Artikel Adviesprijs Clavisprijs Huurprijs p/m  

PLSS-Piano

€ 765.00 € 765.00 € 0.00 Kopen

PLSS-V-180 cm

€ 875.00 € 875.00 € 0.00 Kopen

PLSS-V+180 cm

€ 975.00 € 975.00 € 0.00 Kopen

Voorraad en proefspelen

Accessoires zijn doorgaans op voorraad in alle filialen.

Downloads

Er zijn geen downloads.

Piano Life Saver of Dampp-Chaser

Wanneer uw instrument een verzekerde stemstabiliteit nodig heeft dan raden wij het Piano Live Saver Systeem (PLSS) aan. Door het meten van de luchtvochtigheid zal dit apparaat dat in uw instrument wordt ingebouwd, de lucht plaatselijk gaan bevochtigen door water te gaan verdampen of ontvochtigen door het verwamingselement aan te zetten. Dit gebeurt rond een bepaalde luchtvochtigheid waardoor een zeer stabiele stemming over een langere periode gegarandeerd kan worden. Deze stabilisatie zal het instrument op meerdere vlakken ten goede komen zoals een stabielere afregeling, het tegen gaan van schimmel en het voorkomen van schade aan zangbodem en stemblok. Voor professionele pianisten en instrumenten die snel ontstemmen is het Piano Live Saver systeem zeker een aanrader.

Het Piano Live Saver Systeem (PLSS) biedt de mogelijkheid om deze luchtvochtigheidschommelingen te minimaliseren. Het betreft een apparaat met verschillende onderdelen die in/onder uw instrument worden ingebouwd.

1. Een humidistat die de luchtvochtigheid meet.

2. Een dehumidifier die in werking treedt bij een te hoge luchtvochtigheid.

3. Een humidifier die in werking treedt bij een te lage luchtvochtigheid.

4. Een 3-licht indicatorpaneel om de staat van het apparaat af te lezen.

5. Een waterslang voor het simpel bijvullen van de humidifier.

De humidistat stuurt het systeem aan en zal zo de luchtvochtigheid op 45% relatieve luchtvochtigheid houden wat onder andere een uitstekende stemstabiliteit garandeert. Onderhoud is simpel. Eens per 2 weken tot 1 keer per maand zal met een speciale gieter de humidifier door u bijgevuld moeten worden via de waterslang. Het systeem geeft door middel van een licht signaal aan wanneer dit nodig is.

Een keer per jaar zal de humidifier onderhouden moeten worden door een specialist. Het stroomverbruik is bij 24 uur continu gebruik 996 Watts. Het systeem is compleet geruisloos.

Het inbouwen van een Piano Life Saver System doen wij gratis (afhankelijk van reistijd). Het systeem kost vanaf € 695,00 afhankelijk van piano of vleugel en de lengte van een vleugel.

Wanneer u een instrument bij ons koopt of huurt en dit systeem laat inbouwen voordat wij de piano bij u afleveren krijgt u 15% korting op het inbouwen van het PLSS.

 

Met een Piano Life Saver zorgt u voor een constante luchtvochtigheid en temperatuur in uw piano

 

Met een Piano Life Saver zorgt u voor een constante luchtvochtigheid en temperatuur in uw vleugel

 

Voor uitgebreide informatie over het systeem klik hier.